Leonardo DiCaprio doet zijn best om bedreigde diersoort te redden

Leonardo DiCaprio doet zijn best om bedreigde diersoort te redden

En hij lijkt te slagen in zijn opzet.

Leonardo DiCaprio mag dan bekend staan als een van de beste en meest geliefde acteurs van vandaag, hij zet zich ook enorm in voor het milieu. Zo heeft de acteur al heel veel uitgegeven aan verschillende goede doelen, heeft hij zijn eigen liefdadigheidsinstelling en werkt hij ook mee aan de nodige filmprojecten die over het milieu en de natuur gaan. Nu heeft de Oscar-bekroonde acteur een nieuw doel gevonden waarvoor hij zich inzet, namelijk het behoud van de vaquita, een soort bruinvis.

Zo beweert de acteur dat er enorm veel illegaal wordt gevist, waardoor de vaquita wel eens snel een uitgestorven diersoort zou kunnen worden: ''De kleinste bruinvis ter wereld is in groot gevaar'' zegt DiCaprio. ''Er wordt niks gedaan tegen het illegale vissen waardoor er nu nog maar slechts zo'n 30 vaquita's in leven zijn. Als er niet snel iets gebeurt, zijn ze er straks niet meer. Help mij en World Wildlife om er samen iets aan te doen en de Mexicaanse President Pena Nieto te laten weten dat we willen dat er vandaag al actie wordt ondernomen''.

Zijn actie had al gauw een positief effect; President Nieto zelf reageerde er snel op en liet weten dat er nu van alles aan wordt gedaan om de kleine bruinvis te beschermen: ''We verwelkomen Leonardo DiCaprio en World Wildlife met open armen. Mexico doet er nu al van alles aan om de vaquita's te redden; we hebben 300 man, 15 boten en meerdere vliegtuigen ingezet. Ook hebben we de beschermde zone flink vergroot. We doen ons uiterste best om deze bruinvissen te beschermen, iets waar we al veel eerder aan hadden moeten beginnen''.

NieuwsFilm

meest populair