Blu-Ray Review: Onze Jongens

Blu-Ray Review: Onze Jongens

Jim Bakkum gaat als een beest te keer.

Regie: Johan Nijenhuis | Cast: Jim Bakkum (Jorrit), Martijn Fischer (Bas), Tarikh Janssen (Chuck), Juvat Westendorp (Thijs), Sanne Vogel (Sammy), Barbara Sloesen (Katja), Matthieu Hinzen (Gijs), Darren Killeen (Sid), Eldrick Gijsbertha (Chico), Ilse Warringa (Monique), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Bioscooprelease: 29.12.2016 | Recensie FT: 1 ster

Met niemand minder dan Jim Bakkum in de hoofdrol trachtte Johan Nijenhuis een Nederlandse mash-up te maken van Magic Mike en The Full Monty te maken. Met de recente successen Rokjesdag, Toscaanse Bruiloft en Verliefd op Ibiza achter zijn naam zat de kans er dik in dat het zou lukken. Na een bijzonder mager ontvangst, lokte de film alsnog meer dan 350.000 mensen naar de bioscoop. Goed voor een omzet van ruim 3 miljoen euro. De FilmTotaal-recensent kwam overigens tot slechts één hele ster.

In Onze Jongens (FT Stercijfer = 5,4) komt Jorrit na jarenlange afwezigheid terug in Nederland. Zijn ex-vrouw wil hem nog steeds niet zien en zijn 8-jarige zoontje is vooral teleurgesteld in zijn vader. Bij het bouwbedrijf van vriend Bas gaan de zaken ook slecht. Tot de mannen een gat in de markt ontdekken. Niet zozeer het klusvermogen, maar de gespierde lichamen zijn een hit bij de vrouwelijke klanten. Samen met drie andere collega's gooien Jorrit en Bas het roer om. Ze stoppen met klussen en beginnen met strippen. De opdrachten zijn niet aan te slepen en bouwbedrijf 'Onze Jongens' lijkt gered.

Entertainment One bracht Onze Jongens onlangs uit op Blu-Ray en hieronder bekijken we hoe swingend deze schijf is.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1) | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083037482 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Paramount Pictures

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Onze Jongens zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf zie je na het logo van eOne en enkele waarschuwingen. Na de trailers van Before I Fall, The Girl on the Train en Rokjesdag is de kijkwijzer (12 jaar) te zien. Er is geen hoofdmenu.

Beeld

Met het contrast op vol ziet deze Blu-ray uitgave er wat de kleur pakkend uit. Te pakkend op bepaalde momenten. De scherpte is verder van prima kwaliteit en het geheel voelt ook redelijk strak aan. Als de kleuren iets natuurlijker was geweest dan was het op dit punt een redelijk nette uitgave.

Geluid

Het geluid komt in een standaard DTS-HD track en deze focust zich vooral op de dialoog en flink wat muzikale ondersteuning. Allemaal niet heel opvallend dus, maar de spraak is prima te volgen.

Bonusmateriaal

Entertainment One heeft het heel recht toe recht aan gehouden met deze Blu-ray uitgave. Er zijn geen extra's toegevoegd aan de schijf. Dit ondanks dat de film zich er wel prima voor leent. Al is het alleen maar om te laten zien hoe Jim Bakkum in dezelfde conditie wist te komen als Channing Tatum...

Voor als je in de doelgroep valt

Met 112 minuten is Onze Jongens geen korte film en Nijenhuis had er goed aan gedaan hier en daar wat in te korten. Of dat de film ook helemaal had gered, valt uiteraard te betwijfelen. Daartegenover staat dat de film ongetwijfeld mikte op een bepaalde doelgroep. Nijenhuis werkt ondertussen aan de film Gek van geluk, ook wel bekend onder de titel Gek van jou. Veel is er nog niet bekend over deze titel.



NieuwsFilm

meest populair