Nieuwe Lisbeth Salander voor reboot 'The Girl with the Dragon Tattoo' lijkt gevonden

Nieuwe Lisbeth Salander voor reboot 'The Girl with the Dragon Tattoo' lijkt gevonden

De opvolger van Rooney Mara en Noomi Rapace.

Sony Pictures heeft eerder dit jaar onthuld dat ze de in 2011 gestartte Engelstalige verfilming van de Millennium-boeken van de Zweedse journalist en schrijver Stieg Larsson weer gaan oppakken. Het wordt echter wel een reboot en er wordt gestart met The Girl in the Spider's Web, gebaseerd op het vierde boek dat werd geschreven door David Lagercrantz. De actrice die invulling moet geven aan Lisbeth Salander lijkt nu gevonden.

Actrice Claire Foy uit Netflix' The Crown zou volgens The Hollywood Reporter in gesprek zijn om de rol op zich te nemen. Zou ze dat doen, dan volgt ze Rooney Mara (Lion, Carol) en Noomi Rapace (Prometheus, Child 44) op. Mara was te zien in de film van David Fincher. Rapace speelde rol drie keer in de Zweedse verfilmingen.

Dat de deal nog niet in kannen en kruiken is, weet Variety te melden. Er zouden mogelijk agendaconflicten kunnen ontstaan aangezien Foy ook in de boeken staat voor de Neil Armstrong-biopic First Man van Whiplash en La La Land-kopman Damien Chazelle. Andere kandidaten zouden Felicity Jones, Natalie Portman en Scarlett Johansson zijn.

De regie ligt in handen van Fede Alvarez, bekend van de horrorfilms Evil Dead en Don't Breathe. Sony Pictures heeft de verschijningsdatum al geprikt: 5 oktober 2018.



NieuwsFilm

meest populair