Video

Leuke, speelse trailer nieuwe Agnès Varda: 'Visages, Villages'

Varda's nieuwste film, in samenwerking met JR, ging vandaag op Cannes in première.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 15:16 in Video
Bekijk hieronder de trailer voor Visages, Villages, de nieuwste film van Agnès Varda (in samenwerking met fotograaf JR), die vandaag op Cannes in première ging.

Agnès Varda is een van grootste regisseurs der aarde. Grootspraak misschien, maar deze dame van de zogenaamde linkeroever van de Nouvelle Vague is een van de weinige regisseurs die uit die stroming voortkwam, die nog steeds mooie, bijzondere en leuke films maakt. Daar waar de meesten al dood zijn of ontzettend moeilijke, intellectuele films maken, doet Varda wat ze altijd al deed: met haar aangename gevoel voor humor haar blik op de wonderen van het alledaagse én het vreemde. Dat doet ze op 88-jarige leeftijd nog steeds, in haar eerste film in bijna tien jaar, kijk maar:Agnès Varda en JR hebben een aantal dingen gemeen: hun passie voor beelden in het algemeen en vooral beelden die de plaatsen waar ze vertoond worden ter discussie stellen. Varda koos film, JR koos fotografie die in openlucht tentoonstellingen vertoond worden. Toen zij elkaar in 2015 ontmoetten, wilden ze meteen samenwerken aan een project ver buiten de grote stad. Via zowel geplande projecten als willekeurige ontmoetingen nemen ze mensen mee op hun reis. Een film over vriendschap, verrassingen en lachen om verschillen.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair