Director's cut 'Event Horizon' krijg je nooit te zien

Director's cut 'Event Horizon' krijg je nooit te zien

Er zou een veel heftigere versie gemaakt kunnen worden.

Maar weinig mensen zullen ontkennen dat Event Horizon uit 1997 de beste film is van regisseur Paul W.S. Anderson. De bioscoopversie duurde 95 minuten, maar zijn oorspronkelijke (test)versie duurde zo'n 130 minuten; een Director's Cut die menig fan zou willen zien. Dit gaat hoogstwaarschijnlijk nooit gebeuren.

De testversie werd niet uitgebracht omdat die te stevig zou zou. Er waren zelfs berichten dat er mensen flauw vielen tijdens de vertoning. Ondanks dat de uiteindelijke versie wisselend werd ontvangen, heeft "Hellraiser in space" ondertussen een behoorlijke cultstatus.

In het kader van het 20 jarige bestaan van de film heeft Anderson tegenover Crave Online aangegeven dat de Director's Cut van de aardbodem verdwenen is:




Overigens gaf Anderson aan dat er nog wel eens beeldmateriaal opduikt op onverwachte momenten. Het zou dus kunnen dat de extra beelden of de eerdere versie verschijnt. Vooral de scènes met de eerdere bemanning zouden een stuk heftiger in beeld gebracht zijn.

De film met acteurs als Laurence Fishburne en Sam Neill kostte zo'n $60 miljoen om te maken, maar kwam aan de wereldwijde bioscoopkassa's niet verder dan circa $30 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair