De 10 grootste originele films op Netflix in 2017

Een lijst met zeer fraaie films!

Sinds september 2013 is de streamingdienst pas in Nederland officieel beschikbaar, maar ondertussen is Netflix niet meer weg te denken. De dienst heeft een enorm marktaandeel als het gaat om streamen van bijvoorbeeld series en films en hier lijkt voorlopig ook geen einde aan te komen. Na series gaat Netflix aankomende maanden ook fors inzetten op films, met grote namen en naar verwachting een hoge kwaliteit.

Hieronder tien films die in 2017 op Netflix moeten gaan verschijnen. Sommige films hebben al een trailer en een verschijningsdatum. Op de eerste beelden uit de andere titels is het nog even wachten. Helemaal onderaan nog de extra vermelding; en deze geeft het niveau aan waar Netflix graag naar toe wilt.

Blame! (20 mei)
Bekijk de afbeeldingSinds enkele dagen staat deze sci-fi animatiefilm van Hiroyuki Seshita (Godzilla: Monster Planet) op Netflix online. De film speelt zich af in een grote, zelfreplicerende stad die erop uit is om al het leven uit te roeien. Dan duikt de mysterieuze Killy op om de laatste mensen te leiden in hun wanhopige strijd. Er zijn stemmen voor onder meer Sora Amamiya, Kana Hanazawa en Takahiro Sakurai.

Sinds 20 mei is Blame! te streamen via Netflix.



War Machine (26 mei)
Bekijk de afbeeldingWar Machine is een van de eerste grote speelfilms die door Netflix werd aangetrokken. In de zwarte oorlogskomedie War Machine van David Michôd (Animal Kingdom, The Rover) zien we niet alleen Brad Pitt. Er zijn ook rollen voor namen als Ben Kingsley, Tilda Swinton, Will Poulter, Topher Grace, Scoot McNairy en Anthony Michael Hall.

Vanaf 26 mei is War Machine te bekijken via Netflix.



Okja (28 juni)
Bekijk de afbeeldingDe fantasyfilm van regisseur Bong Joon-ho (Snowpiercer) ging recent in première op Cannes Filmfestival en werd daar goed ontvangen. In de film ontmoeten we Okja, een enorm raar wezen en het jonge meisje Mija, die al jaren lang bevriend zijn. Multinational Mirando ziet in Okja's DNA de oplossing voor de bio-industrie en zij openen de klopjacht op het beest. Er zijn rollen voor onder meer Seo Hyun An, Jake Gyllenhaal, Tilda Swinton, Paul Dano, Giancarlo Esposito, Steven Yeun en Lily Collins.

Vanaf 28 juni in de... op Netflix!



To the Bone (18 augustus)
Bekijk de afbeeldingEen pakkend drama over 20-jarig meisje dat lijdt aan anorexia. Ze wordt door haar familie naar een tehuis voor jongeren gestuurd, dat onder leiding staat van een onconventionele dokter. Het meisje, verrast door de ongebruikelijke regels en gecharmeerd door haar medepatiënten, moet haar verslaving onder ogen komen. Er zijn rollen voor onder meer Keanu Reeves en Lily Collins.

De film debuteerde eerder dit jaar tijdens het Sundance filmfestival en moet op 14 juli online verschijnen.



Death Note (25 augustus)
Bekijk de afbeeldingDit is een manga-verfilming van regisseur Adam Wingard en met namen als Lakeith Stanfield, Margaret Qualley, Willem Dafoe en Nat Wolff. Het verhaal van deze bovennatuurlijke thriller gaat over de ogenschijnlijk doodgewone jongen Light Turner (Wolff) die een notitieboekje in handen krijgt, waarin de boodschap "De naam van het mens dat in dit boek wordt geschreven gaat dood" staat.

De film gebaseerd op het werk van Tsugumi Ohba en Takeshi Obata is vanaf 25 augustus wereldwijd te zien op Netflix.



Bright (december)
Bekijk de afbeeldingMisschien wel de grootste eyecatcher van alle titels die dit jaar op Netflix verschijnen. Het is de volgende film van Suicide Squad-regisseur David Ayer en met namen als Will Smith (Suicide Squad, Focus), Noomi Rapace (Prometheus, Mannen Die Vrouwen Haten) en Joel Edgerton (Black Mass, Warrior). In de film leven mensen, orcs, elven en feeën samen. De menselijke Ward en orc Jakoby moeten een jonge vrouwelijke elf en een kostbaar relikwie beschermen. Wanneer dit in verkeerde handen terecht komt zal de toekomst van elke leven wezen niet zeker zijn, en dus moeten Ward en Jakoby zowel hun persoonlijke verschillen als vele vijanden verslaan om de wereld van de ondergang te redden.

Ergens in december op Netflix.



First They Killed My Father (2017)
Bekijk de afbeeldingDit is de eerstvolgende film van regisseur Angelina Jolie (Unbroken), die een verfilming maakte van het boek First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers. De film gaat over schrijfster en de Cambodjaans-Amerikaanse mensenrechtenactiviste Loung Ung. Zij ontsnapte aan het terreur van de Rode Khmer in haar geboorteland Cambodja. De Rode Khmer had het land in die periode in de greep en door een hoop terreur en genocide vonden 2 miljoen Cambodjanen de dood.

Een verschijningsdatum is nog niet bekend.



Mute (2017)
Bekijk de afbeeldingOok deze film is in handen van een bekend regisseur, namelijk Warcraft en Moon-kopman Duncan Jones. Voor de film had hij namen tot zijn beschikking als Alexander Skarsgård (The Legend of Tarzan), Paul Rudd (Ant-Man) en Justin Theroux (The Leftovers). De film gaat over een stomme barman die afreist naar het duistere gedeelte van Berlijn om zijn vermiste vriendin te vinden. Ook voor Mute is nog geen datum bekend.


Our Souls at Night (2017)
Bekijk de afbeeldingIn dit romatische drama van Ritesh Batra (The Lunchbox) zien we rollen van grote namen als Judy Greer, Jane Fonda, Robert Redford en Matthias Schoenaerts. In Our Souls at Night klopt Addie Moore onverwacht aan bij haar buurman Louis Waters. Haar echtgenoot is, evenals de vrouw van Louis, jaren geleden overleden en ondanks dat ze al decennia lang buren zijn, hebben ze zelden contact gehad. Hun kinderen wonen ver weg en Addie en Louis zijn alleen achtergebleven in hun te grote huizen. Het wachten is nog op een verschijningsdatum.


Gerald's Game (2017)
Bekijk de afbeeldingIn deze nieuwe Stephen King-verfilming, opgepakt door regisseur Mike Flanagan (Ouija: Origin of Evil, Oculus) zien we rollen voor onder meer Carla Gugino, Bruce Greenwood, Henry Thomas en Carel Struycken. De horrorfilm gaat over de succesvolle advocaat Gerald en zijn vrouw Jessie, die afreizen naar een verafgelegen zomerhuisje in Maine. Ze hopen hun romance nieuw leven in te blazen. Een idee van Gerald is om zijn vrouw met handboeien aan het bed vast te binden en deel te nemen aan enkele seksuele spelletjes. Een en ander loopt echter compleet anders dan verwacht... Later dit jaar op Netflix.


En in 2019: The Irishman
Bekijk de afbeeldingOngetwijfeld gaan er tot de verschijning van Martin Scorseses The Irishman nog veel meer grote titels aangekondigd worden. Netflix zou namelijk jaarlijks 50 films willen uitbrengen. The Irishman lijkt tot op heden het grootste project dat de streamingdienst heeft aangetrokken. Robert De Niro is sowieso te zien in de film en Joe Pesci en Al Pacino misschien ook wel. Ergens in 2019 op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair