Arthouse

Cate Blanchett 13 keer te zien op het Holland Festival

In Manifesto, één van de onderdelen van het filmprogramma van het festival.

door Kaj van Zoelen om 13:01 in Arthouse
Het Holland Festival is het grootste internationale podiumkunstenfestival in Nederland.

Het festival presenteert theater, dans, muziek, muziektheater en opera van internationaal niveau op verschillende Amsterdamse locaties. Dit jaar is alweer de 70ste editie van het festival en deze zal plaatsvinden van 3 t/m 25 juni 2017.

De filmprogrammering bestaat dit jaar uit:

Manifesto 
Een filminstallatie van Berlijnse kunstenaar Julian Rosefeldt met actrice Cate Blanchett. Blanchett speelt 13 verschillende rollen (oa een schooljuf, nieuwslezeres, punker en zwerver) in 13 korte films die gebaseerd zijn op verschillende kunstmanifesten. De verbluffend veelzijdige Blanchett maakt de teksten fris en springlevend. De imposante, spectaculaire filminstallatie is van 4 t/m 25 juni te zien in Casco Amsterdam.
Setan Jawa

Setan Jawa is een stille film uit de Javaanse mystiek. De film gaat over een arme man die verliefd wordt op de dochter van een aristocratische familie, echter om met haar te kunnen trouwen sluit hij een pact met de duivel. De soundtrack van de film wordt live gespeeld door het Rahayu Supanggah Gamelan Orchestra en het Nederlandse kamerorkest. 
Op 18 en 19 juni 2017 te zien in het Muziekgebouw aan 't IJ.

Inside

Inside is een film die in één enkele, fascinerende, zes uur durende take een grootschalig theaterexperiment vastlegt. De Griekse kunstenaar Dimitris Papaioannou, die ook op het festival staat met een nieuwe voorstelling, bouwde een kamer in het Pallas Theater in het hart van Athene. Hierin kwamen dertig acteurs steeds opnieuw thuis. Zes uur lang toonden zij de rituelen, bewegingen en gewoontes van een mens in zijn huis. Toeschouwers worden uitgenodigd om binnen te komen wanneer ze willen en om net zolang te blijven en zo vaak terug te komen als ze willen. 
Te zien van 3 tot 5 juni in de Stadsschouwburg Amsterdam.

The Tempest Society

De film The Tempest Society gaat over drie personen van verschillende afkomst die een theatergroep vormen in Athene. De groep wil de huidige staat van Griekenland en Europa onderzoeken op het toneel, van oudsher een plek voor burgerkwesties en collectieve kunst. De Marokkaans-Franse kunstenaar Bouchra Khalili legde het theatrale experiment vast in deze film. 
Te zien op 13 en 14 juni te Frascati in Amsterdam.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair