Algemeen

Ook Greengrass maakt 9/11-film

door FilmTotaal op 16.08.2005 om 11:01 in Algemeen
Niet alleen Oliver Stone werkt aan een film over de gebeurtenissen van 11 september 2001, ook regisseur Paul Greengrass (The Bourne Supremacy) zal proberen die dramatische dag naar het witte doek te brengen.

Zijn vandaag aangekondige Flight 93 zal 90 minuten duren en vertelt het verhaal van die vlucht in real-time; vanaf het opstijgen, de kidnapping, de ontdekking bij passagiers via mobiele telefoons dat twee vliegtuigen in het WTC gevlogen waren, het besef dat hun vliegtuig op weg ging naar Washington tot de beslissing om koste wat kost het vliegtuig, dat uiteindelijk bij Pennsylvania crashte, te stoppen.

Greengrass werkte overigens de afgelopen maanden aan een andere film, de verfilming van de Watchmen comics, maar dat project werd onlangs door Paramount geannuleerd.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Queenfan

Avatar

Pff .. Greengrass .. die vent heeft voor mij Bourne2 behoorlijk verpest met z'n overdreven gebruik van handcamera's.
Volgens mij wordt 9/11 de volgende hype na de historische epossen en de comicverfilmingen

SiriuSzzs

Avatar

Queenfan "pff .. Greengrass .. die vent heeft voor mij Bourne2 behoorlijk verpest met z'n overdreven gebruik van handcamera's.
"

Bourne Identity had ook veel handheld cams, Greengrass heeft de actie enkel verhoogt, maar wel in dezelfde stijl van de eerste film!

Mark

Avatar

Ik vraag me af he, als dat vliegtuig gecrashed is en niemand heeft het overleeft, hoe kan die Greengrass dan ooit weten wat er in dat vliegtuig gebeurt is. Dus dit is dan gewoon een science fiction verhaal wat door een schijver lekker spannend is gemaakt. Of waarom zou die het ook spannend maken, je weet toch al hoe het afloopt, whatever. Dus dan is die film van Stone gebaseert op echte waargebeurde feiten, en die van Greengrass gebaseert op verzonnen waargebeurde feiten. Ik denk dat het dan als ik het zo belijk nog wel is een aardige film kan worden waar wel een ernstig goede cast voor te vinden zal zijn. Want zeg nou zelf, wil je als acteur zijnde nou liever een saaie brandweerman zijn die een beetje gassies aan het redden is uit die brandende torens of een nietsvermoedende ex-commando die in het vliegtuig op weg is naar zijn vrouw en kinders en dat dan opeens dat vliegtuig gekaapt word en hij iedereen red met zijn elite commando skills. Of een CIA agent die in dat vliegtuig zit en kosten wat het kost informatie aan zijn bazen door moet geven over een mogelijke terroristische aanslag die elk moment gepleegt kan worden. Ohw... was ik maar een producent in Hollywood.

rjb112

Avatar

Is dit de nieuwe mode? Films over 9/11

Thiver

Avatar

Twee films en jij spreekt direct over een mode? Ietwat voorbarig, nietwaar? Daarbij, films over zo'n beetje de grootste gebeurtenis van de afgelopen vijf jaar (en mogelijk ook de komende tien jaar)... tja, daar kun je op wachten.

NieuwsFilm

meest populair