Algemeen

James Wan produceert de nieuwe 'Resident Evil'-film

En Greg Russo schrijft het script.

door Jim Pedd om 14:36 in Algemeen
Het is gisteren bekend gemaakt dat de Resident Evil-films een zesdelige reboot krijgen. Nu weten we iets meer over die films. Deadline meldt dat horrorregisseur James Wan gaat de eerste van de zes geplande films produceren. Regisseren zal hij de film niet, daarvoor is hij te druk met Aquaman.

Verder schrijft Greg Russo het script van de eerste film. Hij werkte eerder aan de geplande reboot van de Mortal Kombat-films. Volgens Variety is het de bedoeling om een compleet nieuwe cast te zoeken voor de film. Actrice Milla Jovovich keert dus niet terug als Alice.

De Resident Evil-films doen het vooral in China goed. De laatste verdiende daar zelfs 160 miljoen dollar en in de rest van de wereld maar zo'n 150 miljoen dollar extra. De filmfranchise is verder in totaal goed voor een verdienste van 1,2 miljard dollar. Daarmee is het de best verdienende filmreeks gebaseerd op een videospel.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Jammer dat hij hem niet regisseert. Dit had van mij best gemogen.

Goku32

Avatar

Waarom zou je nog een Resident evil film willen zien na al die delen. Want zo goed zijn die films ook weer niet

Decepticon

Avatar

De Resident Evil films zijn voor mij echte guilty pleasures.
Goed om te lezen dat James Wan deze wil produceren, maar waarom gelijk 6 films aankondigen? Waarom niet gewoon eerst één film? Je weet wat er met Power Rangers is gebeurd, die andere 6 films komen er echt niet meer.
Waarom zo'n grote bek opzetten altijd met beloftes die misschien niet waar gemaakt kunnen worden?

Master Of Films

Avatar

Decepticon "De Resident Evil films zijn voor mij echte guilty pleasures."
Maar je hebt niet de games gespeeld. ;) Begrijp me niet verkeerd, je hoeft de games niet te spelen wil je de RE films begrijpen/volgen. Maar de meeste inhoud van de RE films hebben helaas niks met de games te maken. Net zoiets als een Limburgse vlaai dat niet uit Limburg komt. ;) Persoonlijk vind ik dat wel jammer

Toch wil ik wel de beste van alle RE films vermelden en dat is een actieheldin. Een vrouw met ballen ;) Al is ze wel een Mary Jane is, dat moeten we door de vingers zien. Er zijn niet zoveel Ripley's of Sarah's te zien in films. Ik hoop echt dat Wonder Woman aanslaat. Ik vind het wel een belangrijke film voor heldinnen.

Hopelijk krijgen de (bekende) gamekarakters nu wel de hoofdrol in de reboot.

Akke Moeka Hara

Avatar

Phantoms, dat is een film die in de eerste act in de buurt komt van een Resident Evil film.
Al ook Ben Affleck destijds een perfecte Chris Redfield zou zijn.
Er valt veel over te zeggen, maar een Resident Evil film moet niet per direct groot zijn zoals vol met flippo's en flik flaks en cgi monsters, het is heel sterk gedreven op opbouwende sfeer, wil je aan de box office scoren als studio dan zie ik niet dat ze een echte trouwe Resident Evil weg in zullen slaan, dan gaan ze misschien gelijk al beginnen bij Resident Evil 4 en het naar hun hand zetten (alweer)
Een opbouwend uurtje in een mansion met trage zombies gaan ze gewoon niet doen, het is gewoon de box office score die hun toekomst bepaalt, maak je een trouwe fan film, dan heb je binnen no time een dikke fanbase maar heb je geen rinkelende kassa en hoogstwaarschijnlijk een slechte score, dus geen vervolgen.
Dit is net zo een moeilijke en bijna onmogelijke opgave als dat Shane Black met the Predator aan het doen is.
Kortom im very curious hoe en met wat ze gaan komen.

NieuwsFilm

meest populair