Tom Hardy zamelt geld in voor slachtoffers & nabestaanden van Manchester-bomaanslag

Maandag doodde IS 22 concertbezoekers en verwondde er velen.

Nadat zangeres Ariana Grande afgelopen maandag haar concert in Manchester, Engeland beëindigde, werd er een bomaanslag gepleegd. De daad werd niet lang daarna door terreurbeweging IS opgeëist. Er zijn 22 mensen gedood en meer dan 100 verwond. Acteur Tom Hardy heeft nu actie ondernomen door een geldinzamelactie te starten via de website JustGiving.

Op de pagina, die de 39-jarige Engelsman gemaakt heeft, vertelt hij de campagne te zijn begonnen om geld op te halen voor het Britse Rode Kruis, want de families en kinderen hebben steun nodig. Zo zegt Hardy: "Wat er bij het concert in Manchester gebeurd is was een tragedie. Families en kinderen aangevallen en vermoord, op een plek waar ze veilig zouden moeten zijn en van een concert horen te genieten. Het is een onbegrijpelijke gruweldaad."

Hardy omschrijft dat de vermoordde mensen op zinloze, lafhartige en meedogenloze wijze omgebracht zijn. Het heeft hem diep geraakt en "er is geen twijfel dat terrorisme kwaadaardig is." De acteur hoopt geld in te kunnen zamelen als gebaar van goede wil en liefde om de slachtoffers en nabestaanden te helpen. "Er zal veel te doen zijn. Voor velen is het een begin van een nieuw leven zonder hun geliefden en ook het begin van een onveranderlijk, beschadigd leven - door toedoen van een misdaad, welke simpelweg vreselijk, lafhartig en barbaars was. Een zinloze vorm van geweldpleging. De weg naar herstel is onvoorstelbaar."

De campagne wil een bedrag van 15.000 pond behalen. "Terrorisme is weerzinwekkend," eindigt de acteur. "Het doden van onschuldige families en kinderen is onacceptabel. En het is met hen, de onschuldige slachtoffers en de getuigen van deze wreedheid, waar mijn welgemeende bezorgdheid en oprechte medeleden ligt. Help alsjeblieft op welke manier je maar kunt. Dankjewel."



NieuwsFilm

meest populair