Alles over 'Baywatch'

Alles over 'Baywatch'

De tv-serie van vroeger... nu een sexy filmfranchise!

Tussen 1989 en 1999 was het een van de populairste tv-series. Geen wonder dus dat men - in deze tijd van nostalgie op tv en in de bioscoop - ook franchise Baywatch teruggebracht heeft. Donderdag draait de film in de bioscoop! Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

BaywatchBekijk de afbeelding

Regie: Seth Gordon | Cast: Dwayne Johnson (Mitch Buchannon), Zac Efron (Matt Brody), Alexandra Daddario (Summer Quinn), Kelly Rohrbach (CJ Parker), Priyanka Chopra (Victoria Leeds) e.a. | Scenario: Damian Shannon & Mark Swift | Speelduur: 116 minuten | Genres: Actie, Drama, Komedie | Kijkwijzer: 12

Het belooft een hete zomer te worden met Baywatch. In de nieuwe actie-komedie Baywatch wordt de ervaren strandwacht Mitch Buchannon (Johnson) gedwongen om samen te werken met de nieuwe rekruut Matt Brody (Efron). Wanneer ze op het spoor komen van een crimineel complot wordt het voortbestaan van hun strand in gevaar gebracht. Samen gaan ze de strijd aan wat leidt tot hilarische situaties.

Een remake

De grote vraag bij dit soort komediereeksen is waarom die teruggebracht wordt. Voor hoofdrolspeler Dwayne Johnson is daar maar één antwoord op mogelijk: "Baywatch is een van de mees succesvolle televisieseries ooit. Dus ik voelde me aangetrokken tot de uitdaging om die geliefde franchise terug te brengen naar een nieuw publiek dat er wellicht niet mee opgegroeid is."

Ook voor regisseur Seth Gordon is dat precies het idee geweest: "Het is een leuk stukje popcultuur. Iedereen kent het wel zo'n beetje: David Hasselhoff en Pamela Anderson rennen in slow motion over het strand. Maar meer dan dat weten mensen niet echt meer, dus voor mijn gevoel hadden we een goede kans om het merk opnieuw vorm te geven."

Volgens Johnson besloot men dan ook een aantal kernelementen - het gedurfde, aantrekkelijke escapisme - te bewaren, maar andere elementen te veranderen. "De stunts zijn grootschaliger, de actie is intenser, maar we nemen onszelf niet zo serieus als de serie dat deed. We hebben hard gewerkt om een balans te vinden hierin."

Eerste reacties

Ondanks het grote potentieel van de film (als flauwe, maar prima zomerkomedie), lijken de makers zich een beetje vergist te hebben met het materiaal. Op RottenTomatoes heeft de film gemiddeld een 4,1 met een goedkeuring van 19 procent. Daarmee is de film rotten. De consensus: "Baywatch mist de campy charme van het bronmateriaal en laat de charmante sterren in de schaduwen."

Box office prestaties

Baywatch kostte, dankzij de grote namen in de cast, een fikse 65 miljoen dollar om te maken. Om dat terug te verdienen, zal de film flink wat moeten verdienen, maar met de sterren die erin spelen, zou dat wel moeten lukken. Tegelijk is het openingsweekend met een geschatte opbrengst van 20 miljoen dollar niet zo goed als gehoopt. Het zal voor de film vooral af gaan hangen van de rest van de wereld, en de mond-tot-mond reclame.

Trivia

De tweede samenwerking van Dwayne Johnson en Alexandra Daddario, nadat ze eerder samen San Andreas (2015). | Dwayne Johnson is de tiende professionele worstelaar, die aan Baywatch meewerkte. Hij is de eerste worstelaar-acteur die niet in de serie te zien was. Jorge Gonzáles, Jimmy Hart, Hulk Hogan, Randy Savage, Ric Flair, Leon White, Kevin Sullivan, Shawn Michaels en Torrie Wilson gingen hem voor als gastacteurs in de serie. | Heeft kleine rolletjes voor Pamela Anderson en David Hasselhoff, die beroemd werden met de serie.



NieuwsFilm

meest populair