San Andreas (2015)

Ever have one of THOSE days...? Pray you don't.

Rampenfilm die doet wat ie moet doen.
play

5,5 details

  • 114 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
  • Australië
  • Canada
114 Min Verenigde Staten

Het verhaal van San Andreas: 3D speelt zich af in Californië waar een enorme aardbeving plaatsvindt en richt zich op de enorme schade die het achterlaat. De hoofdpersoon reist van Los Angeles naar San Francisco met een onconventioneel vervoermiddel waarvan momenteel nog onduidelijk is wat het is. Hij maakt de reis om het goed te maken met zijn ex-vrouw en zijn kinderen, die momenteel bij een andere vent wonen

Regie
Brad Peyton
Cast
Dwayne Johnson, Alexandra Daddario, Paul Giamatti, Carla Gugino, Ioan Gruffudd, Kylie Minogue, Matt Gerald, Will Yun Lee, Art Parkinson, Archie Panjabi, Colton Haynes, Alec Utgoff, Hugo Johnstone-Burt, Marissa Neitling, Todd Williams.
Budget
$ 110.000.000
Opbrengst
$ 151.244.307
Release
29.05.2015
Release NL
28.05.2015
Release DVD
27.10.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Brad Peyton Cast: Dwayne Johnson (Ray), Alexandra Daddario (Blake), Carla Gugino (Emma), Colton Haynes (Joby), Ioan Gruffudd (Daniel Riddick), Hugo Johnstone-Burt (Ben), Art Parkinson (Ollie), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2015

Iets meer dan een maand geleden bleek in Nepal nog hoe verwoestend de gevolgen van een aardbeving kunnen zijn. Daardoor wellicht ietwat ongelukkig getimed, komt deze week de film San Andreas van regisseur Brad Peyton en steracteur Dwayne Johnson uit, waarin een Hollywoodsausje over het aardbevingsgeweld gegoten wordt. De twee werkten eerder samen aan het boxofficesucces Journey 2: The Mysterious Island en proberen dat nu dunnetjes over te doen met een iets serieuzere film. In San Andreas vindt langs de gelijknamige breuklijn, die honderden kilometers parallel loopt aan de Amerikaanse kust, een reeks zware aardbevingen plaats, met alle gevolgen van dien.

Centraal staan de heldendaden van vader Ray. Hij werkt, zoals in een feilloos uitgevoerde actiescène aan het begin van de film getoond wordt, als reddingshelikopterpiloot. Daarin excelleert hij, maar in het gewone leven heeft Ray de boel minder goed op orde. Bij thuiskomst blijkt zijn vrouw Emma een echtscheiding aangevraagd te hebben. Dat zat er al langer aan te komen, want ze gaat samenwonen met haar nieuwe vriend, rijke stinkerd Daniel Riddick. Rays bloedmooie dochter Blake vindt het allemaal wel prima en staat op het punt een weekendje weg te gaan met haar pa.

videotrailers & clips

alle artikelen (22)

San Andreas Nieuwsberichten

Laatste reacties

marcjeb

"...Dankzij Johnson het cijfer nog kunnen verdubbelen naar een 2. Wat een rampzalige film ;)..."

KeesjeNL

"...[quote=Sacrificial]Het einde was nogal teleurstellend, [spoiler]Als ze onderwater zijn en hij uitein......"

Sacrificial

"...Een simpel plot en een hoop CGI. Bovendien zat de film ook nog boordevol clichés zoals hierboven ook......"

San Andreas

acties