Pathé brengt eerste 4DX-zaal naar Nederland

Pathé brengt eerste 4DX-zaal naar Nederland

En opent een nieuwe IMAX-bioscoop.

Nederland wordt het derde land van de wereld met een 4DX-bioscoop. Exploitant Pathé heeft een overeenkomst getekend met het Zuid-Koreaanse bedrijf 4DX en zal begin volgend jaar een eerste zaal openen. Daarna moeten er meer volgen, al is nog niet bekend in welke steden. Het lijkt redelijk om aan te nemen dat onder meer Amsterdam zo'n zaal zal krijgen.

4DX-bioscopen voegen een extra dimensie toe aan films. De zalen bootsen onder meer regen, wind en beweging na. Verder is de film zelfs te ruiken, waarmee gebruikers meer gevoel zouden moeten krijgen bij wat ze zien. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat dit soort effecten naar bioscopen komen, dat was bijvoorbeeld al in de Efteling. Daarbij werd de film echter specifiek gemaakt voor de zaal, nu draaien er meerdere films in de 4DX-zalen.


Verder heeft Pathé vandaag ook bekend gemaakt meer samen te werken met IMAX. Er komt een zevende IMAX-bioscoop naar Nederland, voorzien van vijf zalen. Verder komt er een Dolby Cinema zaal in Pathé de Munt en De Kuip.

NieuwsFilm

meest populair