Pixar lanceert experimentele nieuwe afdeling

Pixar lanceert experimentele nieuwe afdeling

Is daarmee de weg naar boven weer ingezet?

Onlangs schreef The Atlantic een briljante analyse van het probleem van Pixar. Waar elke Pixar-film ooit goud was, is dat allang niet meer zo. De afgelopen jaren wist de studio nauwelijks indruk te maken met films als The Good Dinosaur en Finding Dory, vooral niet vergeleken met andere animatiefilms als Zootopia en Big Hero 6.

Kortom: de tijd dat Pixar de onbetwiste koning was van de animatiemarkt is wel voorbij. Belangrijk is dus dat men probeert de geest van vroeger weer te vangen. Precies daar is Pixar nu mee begonnen. Pixar heeft een nieuwe afdeling opgericht die binnenkort opgericht wordt. De nieuwe divisie moet enkel korte films maken.

De bedoeling is om het initiatief in augustus te lanceren tijdens een panel op SIGGRAPH. Het panel wordt als volgt omschreven (en geeft daarmee een indruk van de plannen): "Pixar lanceerde een intern, experimenteel initiatief om korte films te maken zonder toezicht. Daarmee kunnen nieuwe creatieve visies verkend worden en de kansen van de studio uitgebreid."

De oprichting van deze nieuwe divisie kan een goede eerste stap in de richting van eerherstel zijn. De korte films van Pixar zijn immers vrijwel allemaal goed en doen het daarmee beter dan de volledige films. Wellicht dat de magie en finesse van weleer dus straks weer opleeft. Hieronder een van de recente Pixar-shorts.



NieuwsFilm

meest populair