Chloë Moretz woedend over fat shaming Sneeuwwitje

Chloë Moretz woedend over fat shaming Sneeuwwitje

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand... wat is er dit keer aan de hand in sterrenland?

Actrice Chloë Grace Moretz (Bad Neighbours 2, The 5th Wave) is binnenkort te horen als Sneeuwwitje in de animatiefilm Red Shoes & the 7 Dwarfs, maar heel blij is ze daar niet meer mee nadat in de onlangs uitgerolde marketingcampagne van de film kwetsende opmerkingen werden gemaakt over het vrouwelijk lichaam.


Op een filmposter van de familiekomedie is een slanke en een vollere versie van het hoofdkarakter Sneeuwwitje te zien. Bij het stevigere Sneeuwwitje staat de volgende tekst: "Wat als Sneeuwwitje niet langer zo knap is?". Deze zin leidde tot vele verontwaardigende reacties op het internet, aangezien de tekst zou suggereren dat dikkere mensen lelijk zijn. Een smaakloze boodschap, volgens velen.

Moretz is zelf ook alles behalve blij met de beledigende advertentie van Red Shoes. De 20-jarige actrice reageert woedend via Twitter na het zien van desbetreffende filmposter. "Ik ben net zo gechoqueerd en boos als iedereen. Deze reclame-uiting is niet goedgekeurd door mij of mijn team," schrijft de actrice. Volgens Moretz lag deze poster dus buiten haar creatieve controle.


In een vervolgreactie merkt Moretz nog op dat ze haar kritiek duidelijk heeft gemaakt aan de producenten van de animatieprent. Een van de producenten heeft inmiddels al laten weten de commotie rondom het fel bekritiseerde filmaffiche te betreuren, ook is er excuses aangeboden.

Volgens het team achter de film benadrukt Red Shoes juist hoe belangrijk innerlijke schoonheid is en zet de kinderfilm het publiek aan het nadenken over de standaarden van fysieke schoonheid, een boodschap die dus totaal niet correspondeert met de tekst op de poster. De reclamecampagne is inmiddels stopgezet.

Red Shoes is een parodie op het klassieke sprookje over Sneeuwwitje en haar zeven dwergen. Dit nieuwe verhaal gaat over zeven zeer ijdele prinsessen die gevangen zitten in de lichamen van zeven dwergen, hetgeen moet leiden tot een hoop hilariteit. Hieronder de trailer!



NieuwsFilm

meest populair