Scarlett Johansson windt zich op over taboe rondom vrouwelijke seksualiteit

Scarlett Johansson windt zich op over taboe rondom vrouwelijke seksualiteit

De actrice neemt wederom geen blad voor de mond.

Actrice Scarlett Johansson (Ghost in the Shell, Avengers: Infinity War) schittert aankomende maand op de cover van het Amerikaanse tijdschrift Cosmopolitan, waar ook een uitgebreid interview met de actrice in zal staan. Gisteren gaf het blad alvast een voorproefje van hun onderonsje met Johansson en zoals we van haar gewend zijn, steekt ze haar mening ook dit keer niet onder stoelen of banken.

De 32-jarige Johansson is misschien wel een van de meest uitgesproken Hollywoodsterren van dit moment. De Black Widow-vertolkster neemt dikwijls geen blad voor de mond als het gaat over onderwerpen waar zij erg gepassioneerd over is. De reden hiervoor is dat Johansson is opgegroeid in een gezin waarin activisme werd aangemoedigd. "Jezelf uitspreken in het openbaar brengt altijd een risico met zich mee, maar door mijn opvoeding denk ik niet aan de mogelijke effecten van mijn uitspraken op mijn carrière, al begrijp ik dat ik in luxe positie verkeer wat dat betreft."

Een van de onderwerpen die aan bod kwam tijdens Johanssons interview met Cosmopolitan is het taboe rondom vrouwen en seks. Johansson: "Het is voor vrouwen haast verboden om over hun seksuele genot te praten. Een vrouw met een gezonde seksuele houding wordt al snel aangezien als een losbandige wilde slet zonder moreel besef of als iemand die geen monogame relatie kan hebben. Het is vaak nog steeds taboe zodra je als vrouw zegt dat je van seks kunt genieten en nieuwsgierig bent op dat gebied."

Johansson praat naast dit taboe ook over onderwerpen als Ivanka Trump (jawel, de dochter van) en haar stille activisme, gepland ouderschap en haar politieke overtuigingen, maar dat is slechts een tipje van spreekwoordelijke sluier. Het volledige interview met Johansson, waarin zij vast nog een paar stevige uitspraken zal doen, verschijnt binnenkort.



NieuwsFilm

meest populair