'Mad Men'-acteur Jon Hamm vergelijkt social media met masturberen

'Mad Men'-acteur Jon Hamm vergelijkt social media met masturberen

Ook gaat hij in op het inschakelen van hulp en zijn gedrag.

InStyle Magazine heeft Jon Hamm, bekend van zijn rol in de succesvolle tv-serie Mad Men, eens goed aan de tand gevoelt. De Amerikaan, 46 jaar, hield zich niet in en was een open boek voor de interviewer. Deze weet nu o.a. dat je met Hamm niet over sociale media hoeft te praten, ondanks dat hij een geheime Instagram-account heeft waarmee hij diverse artiesten volgt.

"De zin van het leven is niet het dragen van hondenoren en het dan online plaatsen zodat anderen het zien. Het is vermakelijk, het is schattig, maar het is ook de visuele overeenkomst van masturberen. Er is geen ander punt behalve onmiddellijke zelfbevrediging."

De acteur onthulde ook hoe zijn liefdesleven er momenteel voor staat. In 2015 plaatste hij een punt achter zijn 18-jarige relatie met Jennifer Westfeldt. Dat voelt hij nog steeds. Hamm: "Het is moeilijk. Het is lastig om single te zijn nadat je zolang met iemand samen was. Het is echt zwaar. En klote."

Waarom het tweetal uit elkaar is gegaan hebben ze nooit bekendgemaakt. Eerder dat jaar zocht Hamm hulp op om zijn alcoholisme te bestrijden. Dit vervulde hij met succes. Uiteraard is hij erg dankbaar dat hij überhaupt hulp heeft gezocht. "Medische zorg is medische zorg, of het nou voor je elleboog, je tanden of je hersens is. Het is belangrijk. We leven in een wereld waar iets negatiefs over jezelf bekendmaken wordt gezien als zwakheid, terwijl het eigenlijk een kracht is. Het is niet zwak om te zeggen: 'Ik heb hulp nodig.' Op lange termijn is het uiteindelijk de beste zet, want je moet je probleem oplossen."

Hoewel Mad Men een zegevierende serie was, erkent Hamm dat zijn karakter Don Draper verre van een goed voorbeeld is. De optimistische acteur over zijn werkelijke handelswijze: "Ik mag wel een soort egoïst zijn zoals de meeste acteurs, maar ik zie het niet als een nadeel voor de mensen in mijn leven. Ik probeer een goede vriend te zijn, een goede partner, enzovoort. Ik ben niet perfect, en het doet pijn wanneer je andere mensen pijnigt. Maar je hoopt de juiste balans te vinden, waarbij je net genoeg om je eigen zaken geeft, je leven leidt en je werk goed doet, zonder te reageren als een monster."



NieuwsFilm

meest populair