Rechtszaak tegen Bill Cosby begint

Rechtszaak tegen Bill Cosby begint

De acteur zou jarenlang de gevangenis in kunnen verdwijnen.

We hebben er waarschijnlijk allemaal wel over gehoord, maar de langverwachte rechtszaak tegen Bill Cosby begint nu dan toch. De 79-jarige Cosby is namelijk door bijna zestig vrouwen aangeklaagd voor seksueel misbruik. Veel van deze vrouwen beweren dat de acteur hen had gedrogeerd om zo met hen zijn gang te kunnen gaan zonder dat zijn slachtoffers er weinig of enig benul van hadden.

Morgen start de zaak van Andrea Constand, een van de belangrijkste getuigen die het dus tegen Cosby opneemt. Constand was namelijk een van de eerste vrouwen die Cosby beschuldigde en blijkbaar kwam ze met een overtuigend verhaal, want de rechtszaak is, voornamelijk gebaseerd op haar beschuldiging, nu gestart. Toen Constand hier eenmaal mee naar buiten was gekomen, volgden tientallen andere vrouwen haar voorbeeld.

De rechtszaak zal ongeveer twee weken duren, dus we krijgen er vast en zeker snel weer meer over te horen. Zou Cosby schuldig bevonden worden dan kan de acteur tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld worden.



NieuwsFilm

meest populair