Arthouse

Michelle Williams gecast in nieuwe musical Leos Carax

Gaat zij titelpersonage 'Annette' spelen in de eerste Engelstalige film van Carax?

door Kaj van Zoelen om 18:31 in Arthouse
Leos Carax gaat eindelijk zijn nieuwste film draaien, de Engelstalige musical Annette. Het is alweer vijf jaar geleden dat het bijzondere Holy Motors wereldwijd de tongen los maakten, eerst op het Cannes filmfestival en later in het café van het lokale filmhuis. Hoewel een gat van vijf jaar niets is vergeleken met het gat tussen Holy Motors en Les Amants du Pont-Neuf uit 1991.

Eerder dit jaar werd nog aangekondigd dat Amazon het project Annette had aangekocht, toen met Rooney Mara en Rihanna in hoofdrollen naast Adam Driver. Beide vrouwen zijn inmiddels echter niet meer aan de film verbonden.

Eén van hen is vervangen door Michelle Williams, die eerder dit jaar in gesprek met Leos Carax werd gespot en wiens casting inmiddels door het agentschap Mcasting is bevestigd. Er is nog niet bekend welke rol zij precies gaat spelen in deze eerste Engelstalige film van Leos Carax.

De musical, waarvan de opnames nu echt binnenkort van start moeten gaan, vertelt het verhaal van een stand-up komiek (Adam Driver) wiens vrouw, een operazangers, onlangs is overleden. Hij blijft alleen achter met hun twee-jarige dochter, die een verrassende gave blijkt te hebben. De band Sparks zal de muziek van de film verzorgen.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair