Regisseur 'Death Note' reageert op kritiek

Regisseur 'Death Note' reageert op kritiek

Hij vindt het maar onzin, het commentaar op zijn film.

Later dit jaar verschijnt op Netflix een live-action versie van de beroemde manga en anime Death Note. Er is behoorlijk wat kritiek op die verfilming. Dat komt omdat de hoofdpersonen gespeeld worden door blanke acteurs, terwijl het bronmateriaal toch echt Japans is. Regisseur Adam Wingard reageert nu op de kritiek.

De regisseur claimt op Twitter dat zijn verfilming een nieuwe versie van het origineel is. Dat gaf hem de vrijheid de film in de Verenigde Staten te situeren in plaats van in Tokyo. En dat maakte het voor hem mogelijk de hoofdpersoon (Nat Wolff) door een blanke man te laten spelen in plaats van een Japanse man.


Whitewashing is al langer een ding in Hollywood. Ghost in the Shell is een recent voorbeeld van een film die flopte, waarbij Aziatische hoofdpersonen vervangen warden door blanke acteurs. Maar ook Iron Fist, de Netflix-serie, kreeg soortgelijke kritiek te verduren omdat acteur Finn Jones[ gecast werd in de hoofdrol van een traditioneel Aziatisch personage.

De beslissing van Wingard om zijn film met deze woorden te verdedigen kan dan ook wel eens controversieel worden onder de fans van de anime. Vanaf 25 augusuts is de film op Netflix te zien.

NieuwsFilm

meest populair