Zwaar ongeluk in supercar voor ex-Top Gear presentator Richard Hammond

De 47-jarige Brit kan het gelukkig nog navertellen.

FilmTotaal 11 juni 2017 13:12 in Celebrity
Richard Hammond, voornamelijk bekend van de populaire auto-series Top Gear en nu The Grand Tour heeft tijdens de laatste aflevering van The Grand Tour een ernstig ongeval gehad. De presentator kwam er gelukkig nog redelijk goed vanaf maar het had veel erger kunnen aflopen...

Tijdens een autorace bij Sankt Gallen, Zwitserland, ging Hammond over de kop. Dat gebeurde in een Rimac Concept One, een peperdure elektrische superwagen uit Kroatië. Gelukkig kon de 47-jarige Brit nog zelf de auto uit kruipen, enkele seconden voordat de een miljoen kostende wagen in vlammen opging.

Buiten een gebroken knie kwam Hammond er verbazingwekkend goed vanaf. Hij werd wel meteen per helikopter overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, maar de andere programmamakers hebben laten weten dat het gelukkig allemaal wel mee valt. Zo zei Jeremy Clarkson, hét gezicht van Top Gear en nu The Grand Tour: ''Het was de grootste en meest angstaanjagende crash die ik ooit heb gezien, maar godzijdank lijkt Richard oké''.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Hammond mazzel heeft; zo crashte hij nog maar een week geleden met zijn motor in Mozambique en in 2006 reed hij een Rocket Car (met een topsnelheid van ver boven de 400 km/u) in de kreukels, maar beide keren kwam de presentator er met lichte verwondingen af. Over de oorzaak van dit meest recente ongeluk is nog maar weinig bekend, maar de programmamakers hebben wel laten weten dat een onderzoek is gestart.

NieuwsFilm