Neill Blomkamp over floppen 'Chappie'

Neill Blomkamp over floppen 'Chappie'

Hij heeft er nog altijd spijt van.

Een paar jaar geleden brak regisseur Neill Blomkamp door met District 9. Daarna maakte hij Chappie, een film die jammerlijk flopte. In een interview met Den of Geek gaat de regisseur uitgebreid in op het mislukken van die film en wat hij eigenlijk gepland had.

Hoofdpersoon in de film is Chappie, een robot die voorzien is van kunstmatige intelligentie. Hij wordt geadopteerd door een stel gangsters en wordt al snel een echte bandiet. Maar slagen deed dat verhaal niet, volgens Blomkamp om een duidelijke reden:

"Het was geregisseerd op een manier dat sommige ideeën niet helemaal overkwamen. Om welke reden dan ook, waren er veel elementen die niet uit de verf kwamen. Een daarvan is, dat het een film over kunstmatige intelligentie is, en dat is het niet. Het gaat niet om KI. Ex Machina draait om KI. Chappie draait daar niet om, maar om wat het betekent om zelfbewust te zijn."

Deel van de reden waarom dat allemaal niet overkwam, is omdat de film qua toon en stijl niet consistent genoeg overkwam. Dat kwam volgens Blomkamp omdat de film op humoristische wijze een serieus thema aanpakte. Dat maakt het mislukken van de film dan ook extra pijnlijk: "Ik vind het nog altijd verschrikkelijk dat het niet werkte. Ik zou willen dat het wel had gewerkt, maar dat mocht niet zo zijn. Ik hou er nog steeds van. Ik weet niet wat ik anders kan zeggen, maar het publiek zag uiteindelijk niet wat ik voor ogen had. Het heeft gewoon niet gewerkt."



NieuwsFilm

meest populair