'The Mummy' helpt Universal Pictures aan record

'The Mummy' helpt Universal Pictures aan record

Zo blijkt de studio Walt Disney in het spoor.

De wereldwijde omzet van Universal Pictures is afgelopen weekend voorbijgegaan aan de $3 miljard. Dit is te danken aan de mooie opbrengst van The Mummy, welke zo'n $174 miljoen noteerde in het eerste weekend. Nooit eerder wist Universal zo snel de $3 miljard te passeren. Verleden jaar duurde het 3 dagen langer om op de tussenstand uit te komen.

Universals Fast & Furious 8 is uiteraard de grootverdiener van de studio. Wereldwijd haalde de film al ruim $1,2 miljard op. Ook de 2017-titels Fifty Shades Darker ($378,8 miljoen), The Great Wall ($332,0 miljoen), Split ($276,9 miljoen) en Get Out ($250,1 miljoen) zorgden voor de nodige omzet.

Van de wereldwijde opbrengst van 3 miljard dollar is meer dan 2 miljard dollar afkomstig van de internationale markt buiten Noord-Amerika. De afgelopen 5 jaar weet Universal Pictures ieder jaar de $3 miljard omzet te behalen.

Eind mei ging Walt Disney al langs de grens van $3 miljard. 'Het huis van de muis' boekte over 2016 een jaarrecord met een omzet van ruim $7 miljard.



NieuwsFilm

meest populair