Deadwood film lijkt echt te gaan gebeuren, zegt Ian McShane

Deadwood film lijkt echt te gaan gebeuren, zegt Ian McShane

De acteur zou heel graag nog eens de rol van Al Swearengen oppakken.

Deadwood werd alweer meer dan tien jaar geleden gecanceld na drie veelgeprezen seizoenen. Sinds 2006 gaan er altijd geruchten dat er nog een vervolg op de serie zou komen, in de vorm van één of meerdere films. Lange tijd bleven dit niet meer dan geruchten, maar in 2017 lijkt deze film dichterbij dan ooit.

Ian McShane, één van de sterren van de serie wiens carrière dankzij Deadwood nieuwe impulsen kreeg, vertelde aan Variety dat hij er naar uit kijkt om weer opnieuw in de rol van Al Swearengen te kruipen, en hij zegt dat ''er tekenen zijn dat HBO de film graag wil maken. Ze hebben het script en zijn met David Milch (de schrijver, red.) in gesprek. Ik heb deze week waarschijnlijk ontbijt met hem. Ik denk dat het zowel artistiek als commercieel een perfecte tijd zou zijn om het te doen, want er is altijd weer hernieuwde interesse in Deadwood geweest, en werd destijds veel te vroeg gecanceld. Een film van twee uur zou heel fijn zijn voor iedereen die meer wilden en willen, en voor alle mensen zoals ik die erbij betrokken waren.''

McShane voegde daar aan toe dat hij "heel graag Al Swearengen nog eens zou willen zien''. De uitdaging zal vooral zijn om zoveel mogelijk mensen van de oorspronkelijke cast weer op hetzelfde tijdstip bij elkaar te krijgen om de film te maken. McShane heeft bijvoorbeeld zelf nu een vaste, grote rol in American Gods waar om heen gewerkt zal moeten worden, en Powers Boothe is onlangs overleden.

NieuwsFilm

meest populair