Marvel Studios-baas over rivaliteit met DC

Marvel Studios-baas over rivaliteit met DC

En wat vindt hij van Wonder Woman?

Warner Bros. en DC leverden met Wonder Woman het vierde deel af in hun DC Extended Universe. Het is overduidelijk hun beste titel tot op heden. Voor de fans van superheldenfilms is het te hopen dat ze deze koers vasthouden en kunnen bouwen aan een vergelijkbaar succes als dat Marvel Studios boekt met hun Marvel Cinematic Universe, welke op dit moment bestaat uit vijftien delen. Marvel Studios-baas Kevin Feige sprak over de veronderstelde rivaliteit tussen Marvel en DC.

"Er is niet echt een rivaliteit. De rivaliteit bevindt zich meer in de media, denk ik. Geoff Johns is een erg goede vriend van mij," aldus Feige in een gesprek met AlloCine. "We groeiden samen op in deze business en eerden recent Richard Donner, voor wie we allebei ooit werkten. Dus, ik ben blij met al het succes dat hij heeft gehad. Ik bekijk het als een fan. Wanneer films het goed doen en goed worden ontvangen, dan is het goed voor ons."

Ook liet Feige weten wat hij van Wonder Woman vindt: "Het succes van Wonder Woman is wonderlijk. Dat doet ons goed. Hiermee kunnen we definitief de leugen dat het publiek geen vrouwelijke personages wil zien achter ons laten. De films van 10-15 jaar geleden waren gewoon niet goed genoeg." Marvel Studios werkt uiteraard aan Captain Marvel (2019), hun eerste film met Brie Larson als de vrouwelijke superheld.

Marvel levert tot eind 2018 nog vijf delen op, waar DC zich focust op twee delen. Als Warner Bros. de films succesvol weet te maken dan kunnen we in 2019 ongetwijfeld ook drie films verwachten in het DC Extended Universe. Als jij zou moeten kiezen? Marvel of DC?

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.



NieuwsFilm

meest populair