Regisseur geeft 'Fifty Shades of Grey' trap na

Regisseur geeft 'Fifty Shades of Grey' trap na

Vooral de schrijver.

Regisseur Sam Taylor-Johnson heeft tegenover The Sunday Times aangegeven dat ze de regie van Fifty Shades of Grey een ramp vond. Ze zou het nooit nog een keer doen en de samenwerking met schrijver en producent E.L. James vond ze verschrikkelijk.

"Zou ik achteraf gezien de film nog een keer maken? Zeker niet. Ik zou gek worden. Het was een worsteling en er waren op de set veel tête-à-têtes, waarbij ik trachtte het de juiste kant op te krijgen. Ik mag iedereen, en ik raak erg verward als ze mij niet mogen. Ik raakte zo verbijsterd door E.L. James. Ik begrijp het niet meer als ik geen hoogte van iemand kan krijgen, als er geen synergie is."

Bekijk de afbeelding
In een volgend interview met THR liet Taylor-Johnson weten dat ze veel meningsverschillen had met James. Waar de laatste wilde vasthouden aan het verhaal, wilde Taylor-Johnson iets van het geheel afwijken om de film interessant te houden: "Twee verschillende creatieve visies. Haar visie tegen die van mij, en ze waren compleet tegenovergesteld. Elke scène was een gevecht. Het was zwaar. Het was alsof ik omhoog moest door kleverige teer. Zij was 'dit is wat de fans willen,' dan was ik van 'nou, zullen we dat proberen, maar ook gelijk een nieuw universum lanceren."

Duidelijk een momentje waarop wederhoor een must is, maar het commentaar van de regisseur geeft duidelijk aan dat er een hoop gedoe was op de set. De eerste Fifty Shades werd zeer matig ontvangen, maar noteerde met $571,0 miljoen erg sterk aan de bioscoopkassa's. Voor het tweede deel, Fifty Shades Darker, keerde Taylor-Johnson niet terug. Ze werd vervangen door James Foley, met als resultaat een nog matiger ontvangst en $378,8 miljoen wereldwijd.

Foley's Fifty Shades Freed verschijnt volgend jaar in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair