'The Dark Tower' inderdaad vervolg op de boeken

'The Dark Tower' inderdaad vervolg op de boeken

Stephen King is er blij mee.

Sinds er afgelopen zomer een bericht op Twitter verscheen dat een opvallende hint bevatte rond The Dark Tower, gaan fans er vanuit dat de verfilming van de boeken van Stephen King als vervolg dient. Nu is dat ook bevestigd door regisseur Nikolaj Arcel.

"Het is een feite een voortzetting. Het is een voortzetting binnen het canon. Dat is precies wat we altijd voor ogen gehad hebben en ook waar Stephen King voor getekend heeft," vertelde regisseur Arcel. Aan het eind van de boeken is er een opvallend moment met hoofdpersoon Roland (gespeeld door Idris Elba), dat de boel openzet voor heel wat opvallende ontwikkelingen in de film.

Met de bevestiging van regisseur Nikolaj Arcel, dat de film zich inderdaad afspeelt na het verhaal van de boeken, kunnen fans er vanuit gaan dat Roland gaat krijgen wat hij altijd voor ogen heeft gehad. Zonder teveel spoilers te geven, kan dat in elk geval een bevredigende conclusie van het verhaal van Roland Deschain en de Donkere Toren brengen.

Verder zou Stephen King de film al gezien hebben en blij zijn geweest. Dit vertelde Arcel: "Het is niet precies mijn boek, maar vangt wel de geest en de toon en ik ben er erg blij mee." In de verfilming spelen Idris Elba, Matthew McConaughey en Tom Taylor de hoofdrollen. Vanaf 24 augustus in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair