Stephen King geeft mogelijk gigantische hint 'The Dark Tower'

Stephen King geeft mogelijk gigantische hint 'The Dark Tower'

Wat zou zijn mysterieuze tweet kunnen betekenen?

Op zijn Twitter-account plaatste schrijver Stephen King een potentieel gigantische spoiler voor de Dark Tower-films. Wat volgt is de foto die hij plaatste en vervolgens een kleine analyse van wat hij mogelijk bedoelt daarmee. Om dat goed te kunnen bespreken, moeten we ook spoilers geven voor de boeken, dus je bent gewaarschuwd.


In de boekenreeks maakt Roland Deschain een reis naar de Donkere Toren. Eenmaal daar, loopt hij naar de top van de toren en realiseert hij zich dat hij dit al talloze keren gedaan heeft. Elke keer is zijn reis anders en elke keer dat hij zijn doel bereikt, wordt zijn reis gereset. "Ka is een wiel", luidt dan ook een van de gezegdes van de serie. Aan het einde van de boekenreeks heeft Roland een object in bezit dat hij eerder niet had: de Horn of Eld en zodra hij zich dit realiseert, zegt de stem van Gan (de geest van de Donkere Toren) dat zijn reis ditmaal anders zal zijn en verlossing in het verschiet ligt.

Met dat in het achterhoofd is de foto en tweet van King interessant. Zou hij willen impliceren dat Roland ditmaal in bezit is van de Horn of Eld? Dat zou betekenen dat dit een nieuwe versie van de reis is, mogelijk een waarin hij wel succesvol is. Dit kan ook een andere betekenis geven aan de opmerkingen van regisseur Nikolaj Arcel en schrijver King, die vertelden dat de film gaat verschillen van de boeken.

Wellicht dat ze bedoelden dat de film zowel een adaptie, als een vervolg op de reeks is. Dat kan tegelijk verklaren waarom personages die later in de boeken een rol spelen, nu al in de film, figureren. Zo is Abbey Lee gecast als Tirana, de vrouwelijke hoofdpersoon van de film. Haar personage speelt pas in het achtste boek een rol, terwijl de film gebaseerd is op het derde.

Op dit moment vinden de opnames van The Dark Tower plaats in Zuid-Afrika. De rol van Roland Deschain wordt gespeeld door Idris Elba. Zijn tegenspeler is Matthew McConaughey, die de rol van Randall Flagg speelt. Dan is er nog Tom Taylor die de jonge Jake Chambers speelt. The Dark Tower gaat op 16 februari 2017 in première.

NieuwsFilm

meest populair