'Blade Runner 2049' beantwoordt vragen origineel

Wat heeft Ryan Gosling over de film te vertellen?

Ridley Scotts Blade Runner (1982) staat er niet om bekend veel vragen te hebben beantwoord. Dat gaat het vervolg van Denis Villeneuve, Blade Runner 2049, ogenschijnlijk meer doen. Acteur Ryan Gosing, die de hoofdrol speelt samen met Harrison Ford, vertelde dat aan The Hollywood Reporter.

Gosling vertelde over de invloed van het origineel, en tegelijk over de mogelijke antwoorden die komen op vragen uit die film. "Het is iconisch om een goede reden," begon hij. "Het is een erg diepe en krachtige en beklijvende film. Het laat je achter met meer vragen dan antwoorden en als kind was ik daar niet aan gewend. Ik was gewend dat overal een antwoord op kwam. Dus ik vind het fantastisch als fan om te weten dat bepaalde vragen beantwoord lijken te worden en dat we naar dat universum terugkeren, die wereld verkennen en zien hoe de zaken veranderd zijn."

Ook vertelde Gosling dat het vervolg belangrijke elementen uit het origineel overneemt, maar tegelijk nieuwe dingen meeneemt om op zichzelf een goede film te zijn. Villeneuve is als regisseur "erg loyaal aan het origineel, maar er tegelijkertijd niet door geïntimideerd."

In Blade Runner 2049 gaat officier K op zoek naar de verdwenen Blade Runner Deckard (Ford), die al dik dertig jaar vermist is. De hoop is dat Deckard hem kan helpen een geheim dat het voortbestaan van de mensheid bedreigt te ontrafelen. Of en hoe dat gaat, kunnen we vanaf 5 oktober in de bioscoop zien.

NieuwsFilm

meest populair