Regisseur gevonden om 'Han Solo' af te maken!

Regisseur gevonden om 'Han Solo' af te maken!

Nadat een kandidaat afviel, is de vervanger van Phil Lord en Chris Miller al gevonden!

The Hollywood Reporter meldt dat Ron Howard de Han Solo-film af mag maken. Een aankondiging vanuit Disney is er nog niet, maar THR stelt dat die later vandaag komt. Howard zal de acteurs op zeer korte termijn ontmoeten en proberen hen gerust te stellen. Vervolgens mag hij de beelden bekijken (een ruwe versie van de film), en bedenken wat er volgens hem nodig om om de film af te maken.

De opnames zouden nog 3,5 week in beslag nemen en dus hoeft Howard vermoedelijk niet al teveel meer te doen. Later deze zomer staan er nog vijf weken aan heropnames gepland en dan zal Howard meer zijn stempel op de productie kunnen drukken.

Lucasfilm besloot gisteren om regisseurs Phil Lord en Chris Miller te ontslaan. Vervolgens werd scenarist Lawrence Kasdan als een van de kandidaten genoemd voor de regieklus. Maar dat mag niet van de Directors Guild of America (DGA), die verbiedt het namelijk om vertrokken regisseurs te vervangen door andere leden van het creatieve team achter een film, tenzij er een onvoorzien noodgeval is. Aangezien Kasdan het script schreef, kon Lucasfilm hem niet aanstellen.

Nu is het voor Howard nog de vraag wat er gaat gebeuren met zijn naam op de film. Krijgt hij als enige credits, of krijgen Lord en Miller die ook gewoon? Dat is aan de advocaten van Lucasfilm en het duo om te beslissen. Voor de studio is het vermoedelijk het aantrekkelijkst als het duo hun naam van de film laat halen, en ze kan zeggen dat Howard zijn visie nog heeft kunnen verwerken in de film.

Wat vinden jullie van Howard als nieuwe regisseur?

NieuwsFilm

meest populair