Algemeen

Michael Bay wel of niet klaar met Transformers?

Mark Wahlberg denkt er het zijne van.

door Kaj van Zoelen om 09:45 in Algemeen
Vorige week werd nog aangekondigd dat Michael Bay helemaal klaar was met het maken van Transformers-films na het afronden van alweer de vijfde film in de reeks, Transformers: The Last Knight (die binnenkort in de bios verschijnt). Bay wist het al een tijd voor zichzelf en bevestigde definitief dat het einde verhaal was voor hem.

Mark Wahlberg, de menselijke ster van de laatste twee Transformers-films, volgde daarop met zijn eigen aankondigen dat hij stopte met het spelen in de filmreeks.

Maar nu blijkt Mark Wahlberg ondertussen wel andere ideeën te hebben over of Bay nu wel of niet met de films gaat stoppen. Volgens Wahlberg is Bay stiekem helemaal niet klaar met Transformers, ook al denkt Bay dat nu misschien zelf.

Volgens Wahlberg stopt Bay bij elke film zoveel tijd en energie in het creëren van de wereld van de Transformers, werk dat hem zwaar valt, dat hij daarna het altijd moeilijk vindt om meteen weer voor de volgende film te tekenen:

''Michael heeft dit hele universum gebouwd, en hij zal bepalen wat hij wil en hoe. Op dit moment zegt hij dat hij niet nog een film wil maken, en dat zegt hij na elke film omdat ze zo moeilijk zijn om te maken en hij moet het ondanks alle hulp en mensen die meewerken helemaal zelf doen, omdat hij de hele film in zijn hoofd heeft.''

Het is inderdaad niet de eerste keer dat Bay na het maken van een Transformers-film zei er helemaal klaar mee te zijn, en daarom gelooft Wahlberg dat zodra de stress is afgenomen en Bay weer is opgeladen, hij toch weer zal aankondigen zich aan een volgend Transformers-avontuur te gaan wagen.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Scamander

Avatar

Oh Oh Hier gaan we weer...

Gigan72

Avatar

Mark mag denken wat hij wil
En de kans dat Bay terug komt is zeker wel groot maar ik wacht gewoon af tot we iets van Bay zelf horen wat hij doet.

Master Of Films

Avatar

De vervelende zeikerd in mij heeft weer eens de volgende rant :P

Blijven we aan de gang met dit soort berichten. Nee, ik neem FT niet kwalijk. Maar het gaat om de internet bronnen die weer eens laten merken dat filmjournalistiek niet veel voorstelt.

Bay wel of niet Transformers reggiseur verhaal is ergens bij deel 3 begonnen (of bij misschien wel bij deel 2 of was het nou bij deel 4). Hoe dan ook. Het is niet de 1e keer (en helemaal niet de laatste) dat we dit zullen lezen.

Kom eens met een artikel over de poesen van Bay :D

Chrischzz

Avatar

De enige manier om deze franchise weer een beetje een frisse start te geven is gewoon Bay, DiBonaventura, Spielberg en Hasbro eruit te wippen..


Die laatste is onmogelijk.. maar met die eerste 3 erbij blijft dit zoals het is.. Ja het levert eld op, maar dat is dan wel het enige..

Pronk47

Avatar

Die Wahlberg kan dat wel zeggen,maar ik zie over een jaartje of zo nog wel een artikel hier verschijnen"Mark Wahlberg is toch nog niet klaar met Transformers".

meanrat

Avatar

Toch denk ik dat met Transformers er een leuke actiefilm gemaakt kan worden. Derhalve vind ik het echt eens tijd voor een nieuwe regisseur, zeker ook omdat Wahlberg er ook mee stopt. Die nieuwe regisseur en acteur kunnen zorgen voor een frisse nieuwe wind binnen het universum. Ik verwacht geen reboot ofzo, maar wel een film die wat volwassener wordt. Van mij mag het best een platte actiefilm zijn, maar ik hoop al jaren op een actiefilm binnen het Transformer-universum dat net als X-Men First Class wat meer inhoud heeft dan alleen maar het laten zien van explosies en geweldige special effects. Een Transformerfilm die ook echt spannend is.

Master Of Films

Avatar

Pronk47 "Die Wahlberg kan dat wel zeggen,maar ik zie over een jaartje of zo nog wel een artikel hier verschijnen"Mark Wahlberg is toch nog niet klaar met Transformers"."
LOL :D aangezien ze nog stuk of 13/14 Transformers films willen maken, denk ik dat we voorlopig niet van Mark/Bay welles/nietes spelletje af zijn. Filmjournalisten moeten toch iets te schrijven hebben (en iedere keer dezelfde vragen stellen aan Mark & Bay).

omniesbonsai

Avatar

Compleet gestoord die Bay met z'n transformers

omniesbonsai

Avatar

Compleet gestoord die Michael Bay met z'n transformers
Slechte films

horizon

Avatar

Top film serie. En Bay is een regisseur met visie die zijn stempel op de blockbusters heeft gedrukt sinds begin jaren 2000. Enorm invloedrijke auteur.

http://www.volkskrant.nl/film/bay-bewijst-met-transformers-5-dat-het-nog-spectaculairder-kan~a4502172/?hash=831d38e8739431b8740a00ed3c5c5f4a97ef0c03

Dus van mij mag deel zes erachteraan van Bay. Maar Bumblebee met andere regisseur is hartstikke interessant!

RoberPaulsen

Avatar

Ik was na het zien van de eerste film al klaar met Transformers

Prince John

Avatar

Komt niet als een verassing aan, was te verwachten. Maar ik geef totaal niks om deze reeks dus kan me ook totaal niet schelen ;)

Master Of Films

Avatar

Ook al hebben ze Sam doodverklaard TF5, ik hoop toch dat Kunstenaar (met een K) Shia weer eens terug keert in Transformers: He will not divide us.

benjamin

Avatar

Zou er eigenlijk veel veranderen als Bay nu echt zou stoppen? Tot nu toe is de franchise (financieel) succesvol geweest met zijn stempel en zijn de mensen die het er niet mee eens zijn toch afgehaakt. Zelfs als Bay zelf niet achter de camera zal plaats nemen, is de kans groot dat ze iemand kiezen om in de ingeslagen weg verder te gaan en geen radicale vernieuwer.

Sunspot

Avatar

Is niet te hopen, wordt tijd voor een andere regisseur, 1 die het totaal anders gaat aanpakken.

Hoop ook wel dat de nieuwste film gaan floppen. Anders gaat de studio denk door met dezelfde formule, zelf wanneer er een anderen regisseur zou worden aangesteld vrees ik.

horizon

Avatar

Als de studio beetje anders wil maar toch niet veel wil afwijken kiezen ze Peter Berg. Zijn films worden redelijk gewaardeerd en hij is bekend binnen het actie-genre. En met Wahlberg.
Z'n Battleship was iets teveel matige Bay kopie maar daarna goede ontwikkeling doorgemaakt.

shellghost

Avatar

Ik hoop zo dat ze een keer een TF film gaan maken die trouw is aan G1. Zo jammer dat ze War for Cybertron of Fall of Cybertron links hebben laten liggen.

Master Of Films

Avatar

Nou je het zegt horizon. Peter Berg is idd een Bay wannebee. Hetzij een slechte na-aper.

Ik had voor Phil Lord en Chris Miller gekozen. Maar daar moet ik nu op terugkomen. Als die 2 een TF film gaan maken, dan gaan de Transformers improviseren en dan wordt het een banale komedie. Plus dat ze een complete LEGO commericiel gaan maken. Dat botst wel een beetje met Hasbro denk ik.

DepecheWorld76

Avatar

Bay is een prima regisseur, maar hij moet ophouden met die (slechte) humor. Bling bling Decepticons? Really? En de introductie ervan. Tenenkrommend slecht.
De Decepticons moeten weer angstaanjagende bad guys zijn. Nu was het alleen Megatron (Frank Welker)

horizon

Avatar

De introductie van de Decepticons is precies waar mensen om gevraagd hebben!
Alleen maar zeuren over de voorgaande delen dat de Decepticons geen personages waren en dus dan doet Bay dit. Smiley face

In de comics was alleen Shockwave angstaanjagend eerlijk gezegd.

nieuwslaatste nieuws

meest populair