Titel bekend nieuwe thriller Denzel Washington

Titel bekend nieuwe thriller Denzel Washington

En is deze aparte nieuwe titel een reflectie van het verhaal?

Denzel Washingtons nieuwste film heeft een nieuwe, aparte titel. De film, een rechtbankthriller, had eerst de niet heel bijzondere titel Inner City. Maar nu luidt de nieuwe, opmerkelijke titel Roman Israel, Esq.

Dan Gilroy (bekend van de veelgeprezen thriller Nightcrawler), schrijft en regisseert Roman Israel, Esq. Hij is de broer van schrijver/regisseur Tony Gilroy (Michael Clayton, The Bourne Legacy) en editor John Gilroy.

De opnames van Roman Israel, Esq. zijn net afgerond. Er is nog niet bekend wanneer de film precies uit gaat komen, maar de studio mikt op een release in het vierde kwartaal van het jaar. Wat waarschijnlijk betekent dat men in aanmerking wil komen voor prijzen, mogelijk met name voor Denzel Washington, die een advocaat speelt in de rechtbankthriller, en mogelijk voor Dan Gilroy.

Gilroy kreeg veel erkenning voor Nightcrawler, inclusief een Oscarnominatie voor beste originele script. Denzel Washington heeft al twee Oscars in de kast staan, voor beste mannelijke bijrol in Glory en voor beste mannelijke hoofdrol in Training Day. Dit voorjaar was hij nog genomineerd voor zowel beste hoofdrol als voor beste film (als producent) voor Fences. Viola Davis kreeg wel een Oscar voor haar rol in Fences.

Denzel Washington speelt in Roman Israel, Esq., nu ja, Roman Israel, Esq. Esq. Staat voor Esquire, een titel voor advocaten in de Verenigde Staten (en een beleefdheidstitel in Groot-Brittannië, maar dat is hier niet van toepassing). Colin Farrell en Carmen Ejogo spelen ook mee.

Roman Israel is een advocaat in Los Angeles. Hij krijgt een baan aangeboden bij een prestigieus advocatenkantoor, na de dood van zijn jarenlange partner. Vervolgens neemt hij een zaak aan die zijn leven voorgoed zal veranderen.

NieuwsFilm

meest populair