Lucasfilm was niet blij met werk Alden Ehrenreich in 'Han Solo'

Lucasfilm was niet blij met werk Alden Ehrenreich in 'Han Solo'

En meer details over het vertrek van regisseurs Phil Lord en Chris Miller.

Langzaam druppelen nieuwe details naar buiten rond de problemen die de productie van Han Solo kenmerkten en de reden achter het ontslag van regisseurs Phil Lord en Chris Miller. The Hollywood Reporter schetst een uitgebreid beeld van wat er mis zou zijn gegaan volgens insiders. Deel van het probleem lijkt te hebben gelegen bij de hoofdrolspeler van de film.

Naar het schijnt was het regieduo niet voorbereid op een productie van dit formaat. Natuurlijk hadden ze al blockbusters gemaakt, maar niets van dit formaat. En dat leidde tot problemen. Volgens THR zou Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy in eerste instantie geprobeerd hebben de regisseurs een deel van het werk over te laten dragen. Zoiets gebeurde ook al met Gareth Edwards en Rogue One. Toen nam scenarist Tony Gilroy een deel van het werk van Edwards over. In dit geval zou scenarist Lawrence Kasdan dat moeten doen, maar het duo wilde dat niet, aangezien ze al behoorlijk wat ervaring hebben, waar Edwards die ontbeerde.

"Sommige insiders zeggen dat, ondanks dat het talent van Lord en Miller niet te ontkennen valt, er niets is dat hen had kunnen voorbereiden op een film van dit formaat en deze omvang. De bronnen zeggen dat ze teveel leunden op de improvisatiestijl die zo goed voor hen werkte bij live-action komedie en animatie, maar dat het niet werkt op een set waar honderden crewleden wachten op richting."

Het duo zou wel geluisterd hebben naar de klachten van de leidinggevenden van de verschillende afdelingen, maar hun stijl niet echt veranderd hebben. Volgens het regieduo zou improvisatie simpelweg tot het beste resultaat leiden. Dat leidde er bij Lucasfilm toe dat men bijvoorbeeld niet blij was met het werk van Alden Ehrenreich. En dus werd er een coach ingehuurd, maar die wist het niet significant beter te maken. Tegelijk Ehrenreich overigens zelf aan de bel getrokken te hebben, en beviel de improvisatiestijl hem naar het schijnt niet.

"Maar Lord en Miller waren er niet klaar voor om Kasdan als schaduwregisseur te hebben. Met die impasse, besloot Kennedy de trekker over te halen. De volgende dag, toen de crew te horen kreeg dat Ron Howard het over zou nemen als regisseur, zeggen bronnen dat die begon te applaudisseren."

Geconcludeerd wordt dat Kennedy Miller en Lord erg lang de tijd heeft gegeven om hun draai te vinden, maar dat die er simpelweg niet kwam. En dan is het tijd om keuzes te maken, waar de studio van heeft laten zien er niet bang voor te zijn. Ron Howard gaat over een paar weken aan de slag met de opnames en zal ook de heropnames overzien. Veel van het materiaal dat al opgenomen is, schijnt bruikbaar te zijn en daarom kan de releasedatum in mei 2018 gewoon gehaald worden. Overigens werken Lord en Miller volgens de verhalen ook goed mee met de overdracht.



NieuwsFilm

meest populair