Komt 'Blade' ooit naar het Marvel Cinematic Universe?

Komt 'Blade' ooit naar het Marvel Cinematic Universe?

Wat Kevin Feige betreft wel.

Komt Blade naar het Marvel Cinematic Universe? Dat is een vraag die veel fans hebben voor Marvel-baas Kevin Feige. Die is daar kort maar krachtig over: als het aan hem ligt wel. En hij heeft er nog een goede reden voor ook.

"Ik geloof dat Blade ondertussen een belangrijk personage is geworden en denk dat het leuk zou ooit iets met hem te doen," vertelde Feige. Dat het personage belangrijk werd, is te danken aan het succes van de Blade-trilogie met Wesley Snipes in de hoofdrol. Maar toen Snipes naar de gevangenis moest, kwam het geplande vierde deel nooit van de grond en daardoor kreeg Marvel in 2013 de rechten terug op het personage.

Sindsdien zegt Feige al regelmatig weer iets te willen doen met de vampier. Hij vertelde tegenover JoBlo dat het aan Blade te danken is dat Marvel risico's neemt met bepaalde franchises. "Dat was een geweldige les voor mij. Dus nu denk ik, 'Het maakt niet uit hoe bekend het personage is, het gaat om hoe cool de film is.' En dat is vele jaren later de reden waarom we Guardians of the Galaxy en Doctor Strange gemaakt hebben."

Voorlopig staat er echter niets gepland rond de superheld. Vinden jullie dat jammer?



NieuwsFilm

meest populair