Blu-ray

Blu-Ray Review: Septembers of Shiraz

Adrien Brody spant samen met Salma Hayek.

door Bram de Groot om 08:00 in Blu-ray
Regie: Wayne Blair | Cast: Adrien Brody (Isaac), Salma Hayek (Farnaz), Shohreh Aghdashloo (Habibeh), Anthony Azizi (Mehdi), Bashar Rahal (Komiteh Member), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Bioscooprelease: geen

Oscarwinnaar Adrien Brody won in 2003 een Oscar voor zijn rol in het oorlogsdrama The Pianist; een mooie stap richting meer succes. Nu zo'n 15 jaar later is Brody een veel gezien acteur in films die de bioscoopzalen niet of slechts beperkt halen. In het drama Septembers of Shiraz krijgt hulp van Salma Hayek (Frida, 2002), eveneens niet meer de ster die ze ooit was.

In Septembers of Shiraz (FT Stercijfer = 4,5) is Isaac een welgestelde joodse zakenman in het Iran van de sjah, maar na de revolutie van 1979 stort zijn hele wereld in elkaar. De Revolutionaire Garde verdenkt iedereen die geen moslim is van spionage en Isaac wordt gearresteerd. In de gevangenis, waar hij leeft met de vrees zijn familie nooit meer te zien, wordt hij gemarteld en heeft hij al zijn strijdvaardigheid nodig om te overleven.

Dutch FilmWorks bracht Septembers of Shiraz onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888227626 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Warner Home Video

De Blu-ray schijf van Septembers of Shiraz zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt het logo van DFW, de kijkwijzer (16 jaar) en de trailers voor de bioscoopfilms Unlocked, The Hitman's Bodyguard en 47 Meters Down. Er is geen hoofdmenu.

Beeld

Deze Blu-ray uitgave met een bijna beeldvullende weergave (1.85 : 1) laat een prima High Definition beeld zien met een gemiddelde tot goede scherpte. De kleur is doorgaans sober en voelt wat mat aan. Dit kan uiteraard een keuze zijn. Iets minder positief ben je mogelijk over de meer donkere scènes. Details lijken iets weg te vallen. Maar de transfer ziet er doorgaans netjes uit en stukken beter dan de transfers van Dutch FilmWorks die we tijden lang kregen voorgeschoteld. Keep it up DFW!

Geluid

Het geluid draait op een DTS-HD 5.1 track, uiteraard Engels gesproken. Dialoog is een belangrijk onderdeel van de film, welke wordt afgewisseld met subtiele en mooie muzikale ondersteuning. Deze werd afgeleverd door Mark Isham, ook verantwoordelijk voor de muziek van films als The Accountant, Fame en Crash. Nette, maar weinig opvallende track.

Bonusmateriaal

DutchFilm Works levert deze schijf - niet compleet onverwacht - af zonder bonusmateriaal. Ook buitenlandse uitgaven lijken geen of weinig extra's te bevatten. Hieronder dan maar een online VFX Breakdown:


Tussendoortje met grote namen; basic schijf

Als film is Septembers of Shiraz zeker geen memorabel stuk, maar als tussendoortje is het geen straf. Het drama ligt redelijk hoog, maar het spel van met name de eigenlijk altijd redelijke Brody is prima. Gelukkig neemt de spanning richting einde toe. De Blu-ray uitgave is verder basic, met gemiddeld beeld en geluid en 0,0 extra's.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair