Russell Simmons biopic: 'Life And Def: Sex Drugs Money + God'

Russell Simmons biopic: 'Life And Def: Sex Drugs Money + God'

Dat zijn nogal wat woorden voor de oprichter van hiphopplatenlabel Def Jam.

Fox gaat Life And Def: Sex Drugs Money + God maken, een biopic over Russell Simmons, de oprichter van Def Jam (vandaar het verkeerd spellen van 'death' in de titel). Simmons groeide op in een arm, gevaarlijk gedeelte van Queens, New York maar schopte het tot een van de invloedrijkste muziek impresario's van zijn tijd.

Russell Simmons richtte in de jaren tachtig in New York Def Jam Records op. De crackhandel tierde welig en had in korte tijd binnensteedse gemeenschappen volledig veranderd. New York stond aan de rand van een faillissement. Disco had zijn laatste adem bijna uitgeblazen. In dat landschap begon Simmons in Hollis, Queens, met het begeleiden van jonge artiesten die op een beat rapten in plaats van zongen. Zoals LL Cool J, Public Enemy, Run DMC en de Beastie Boys. Jaren later zou Def Jam het thuis worden van onder andere Jay-Z, DMX en Kanye West.

Kenya Barris is aangesteld om het script voor Life And Def: Sex Drugs Money + God te schrijven, de bedenker en maker van de serie Black-ish en schrijver van onder andere Barbershop: The Next Cut en de reality-serie America's Next Top Model. Ervaring die wellicht nog van pas gaat komen, omdat Russell Simmons zich naast met muziek ook erg met mode bezig houdt.



NieuwsFilm

meest populair