'The Green Mile'-acteur James Cromwell moet een week de bak in

'The Green Mile'-acteur James Cromwell moet een week de bak in

De straf begint binnenkort.

James Cromwell denkt er niet aan om zijn welverdiende centjes aan monsters te geven die erop uit zijn om onze planeet te vernietigen. Helaas heeft die denkwijze er tegelijkertijd voor gezorgd dat de 77-jarige acteur (o.a. bekend van titels als The Green Mile en Babe) de gevangenis in moet.

We hebben het over een straf van zeven dagen. Die is opgelegd door een rechter nadat Cromwell een boete van 250 dollar weigerde te betalen aan Competitive Power Ventures - een energiecentrale die een nieuwe faciliteit begin 2018 opent in Wawayanda, Orange County. Sommigen van jullie zullen nog wel weten dat de beste man eind 2015 gearresteerd werd omdat hij een protestactie in New York bijwoonde. Cromwell en zijn mensen beweren namelijk dat de fabriek van Competitive Power Ventures giftige stoffen in omloop brengt: "Het creëert onaanvaardbare gezondheids- en veiligheidsrisico's voor het publiek."

Milieuactivist Cromwell en vijf andere demonstranten kregen de boete opgelegd. Vorige maand kwam er een toeslag bij van nog eens 125 dollar. Nu Cromwell en drie anderen besloten hebben geen cent over te dragen, moeten ze 14 juli de gevangenis in voor een week. Kort na het nieuws vertelde de Amerikaan in een verklaring dat de industrie waar hij het tegen opneemt bedrieglijk, corrupt en giftig is.

"Als je zwijgzaam blijft in het aanzicht van zo'n ramp, dan ben je ook schuldig en medeplichtig," meldt hij. "Het onttrekken van fossiele brandstoffen is, in dit aangetaste milieu, een misdaad tegen de mensheid. Iedereen met een gevoel van woede is verplicht om tegenstand te bieden. Elke wet die zo'n misdaad vereenvoudigt en rechtvaardigt is onjuist. De geschiedenis zal onze worsteling verdedigen en de overtreders vrijspreken."

NieuwsFilm

meest populair