Blu-ray

Blu-Ray Review: The Bye Bye Man

Een nieuw angstaanjagende filmfreak.

door Bram de Groot om 13:00 in Blu-ray
Regie: Stacy Title | Cast: Douglas Smith (Elliot), Cressida Bonas (Sasha), Lucien Laviscount (John), Carrie-Anne Moss (Det. Shaw), Faye Dunaway (Widow Redmon) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Bioscooprelease: 12.01.2017 | Recensie FT: geen

En we hebben er weer een angstaanjagend filmpersonage bij, de Bye Bye Man uit de gelijknamige horrorfilm van regisseur Stacy Title en met bekende namen als Doug Jones, Carrie-Anne Moss en Faye Dunaway. Ondanks het prima gegeven werd de film matig ontvangen, al was er een verhoudingsgewijs prima opbrengst. Iets dat wel vaker gebeurt met dit soort films. Tijdens het Amerikaanse debuutweekend presteerde The Bye Bye Man zelfs beter dan titels als Monster Trucks, Patriots Day, Sleepless en Live by Night. De film schopte het ook tot de Nederlandse bioscoopzalen.

In het met $7,4 miljoen nog best prijzige The Bye Bye Man (FT Stercijfer = 4,1) verhuizen drie studenten naar een vervallen huis en ontdekken ze de vloek van de Bye Bye Man. Denk niet aan hem, praat niet over hem, want zodra hij in je hoofd zit, neemt hij de controle over. Is er een manier om deze vloek te overwinnen?

The Searchers bracht The Bye Bye Man, goed voor zo'n $27 miljoen wereldwijd, onlangs uit op een prima Blu-ray uitgave. Hieronder een blik op de inhoud van de schijf.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 9789461874917 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: The Searchers

De Blu-ray schijf van The Bye Bye Man zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt de taalselectie en de kijwijzer (16 jaar) en daarna start de film meteen met spelen. Er is geen hoofdmenu.

Beeld

De distributeur heeft een redelijke Blu-ray uitgave het schap ingestuurd als het gaat om de beeldkwaliteit. De bijna beeldvullende weergave is voldoende scherp en zorgt ook voor voldoende detailweergave bij de meer donkere scènes. De kleur lijkt wel iets mat, maar dat kan een keuze zijn. Verder een degelijke, maar niet echt opvallende transfer.

Geluid

Het geluid van The Bye Bye Man wordt aangestuurd door een standaard DTS-HD geluidstrack welke de muziek en de dialoog prima laat horen. Opvallend wordt het echter nooit, dus verwacht geen opvallende surround effects, uiteraard wel zo nu en dan wat schrikeffecten. De muzikale ondersteuning in de film is van The Newton Brothers, en die mag nou niet bepaald sterk genoemd worden. De film is al niet van het hoogste niveau, maar de muzikale keuze zorgt voor aanvullend bedenkelijk niveau.

Bonusmateriaal

The Searchers heeft er niet voor gekozen om bonusmateriaal toe te voegen aan de schijf. Erg jammer. Online valt er echter ook weinig te vinden, wel onderstaande B-Roll:


Tussendoorhorror; basic Blu-ray

The Bye Bye Man heeft een standaard invalshoek en de uitwerking blijft ook matig, ondanks een aantal bekende namen. Echt eng wordt de film ook niet en daarmee is deze niet meer dan een tussendoorhorror (als je echt niet anders hebt). De Blu-ray uitgave sluit aan op dat gevoel; erg basic.1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Op zich wel een aardige horrorfilm, zeker geen topper maar voor de liefhebber van het genre wel acceptabel. Wat vreemd is, is dat het titelpersonage een veel uitgebreidere achtergrond heeft dan in de film wordt verteld. Omdat je zijn achtergrond niet kent, blijf je zitten met allemaal vragen rond zaken die betrekking hebben op zijn persoon. Volgens mij was de film er alleen maar sterker op geworden als die achtergrond in de film was verwerkt, maar mogelijk wilde men dit voor een vervolg gebruiken want het is zo'n horrorfilm waarin men duidelijk een nieuwe horrorfiguur op de markt wil zetten. Maar wellicht is het gezien de matige ontvangst na één deel weer 'bye bye'.

NieuwsFilm

meest populair