Netflix

Controverse Netflix-film 'Death Note' verder uitgelegd

Regisseur Adam Wingard verdedigt zijn keuzes.

door Jim Pedd om 10:43 in Netflix
Netflix-film Death Note moet nog uitkomen, maar is nu al controversieel. De reden: de hoofdpersonen zijn allemaal blank. Dat terwijl regisseur Adam Wingard zich baseert op een Japanse manga. De regisseur vertelde aan IGN dat hij geprobeerd heeft zo trouw mogelijk te blijven aan het bronmateriaal, maar dat het door de Amerikaanse setting niet werkte.

"Ik heb heel erg geprobeerd om volledig trouw aan het bronmateriaal te blijven, maar hoe harder ik dat probeerde, hoe meer het uit elkaar begon te vallen. Je bevindt je nou eenmaal in een ander land, een andere soort omgeving en je probeert ook een gigantische franchise in een twee uur durende film te vatten," legde hij uit.

Natuurlijk zou je je kunnen afvragen waarom Netflix dan per se de setting moest veranderen. Dat zal vermoedelijk te maken hebben met het aanspreken van een zo breed mogelijk publiek, maar de vraag is of de streamingdienst daar wel goed aan heeft gedaan. Uiteraard moeten we voor het beoordelen van die vraag wachten op het moment dat de film uitkomt.

In de kern gaat het wel om hetzelfde verhaal: Light Turner (Nat Wolff) krijgt een mysterieus notitieboekje in handen van de Shinigami Ryuk (Willem Dafoe). Als hij daar een naam in schrijft en heel hard aan die persoon denkt, gaat die dood. Al snel neemt Light de beslissing de criminelen van de wereld uit te roeien en krijgt hij te maken met L (Lakeith Stanfield), die hem wil oppakken.

"In de kern neemt het de thema's van wie deze personages zijn, maar verkent het die in een nieuwe context. Uiteindelijk zijn de persoonlijkheden van de personages heel anders. L is niet hetzelfde. Er zijn wel gelijkenissen - hij houdt van snoep en soms loopt hij zonder schoenen rond. Dat soort dingen, maar uiteindelijk is deze versie van L en de manier waarop zijn personage zich ontwikkelt heel anders. En dat geldt eigenlijk voor bijna alle personages. Waarschijnlijk is het enige personage dat hetzelfde overkomt als in de anime, Ryuk."

Vanaf 25 augustus op Netflix te zien.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

meanrat

Avatar

Volgens mij moeten we het ook niet gaan overdrijven. Ik ben het eens met dat het vreemd is dat er beduidend minder zwarte acteurs zijn genomineerd en/of winnen tijdens de Oscar uitreikingen. Maar als we nu elke film waarin alleen blanke acteurs in voorkomen gaan beschuldigen van white-wash, dan krijg je films waarin geforceerd wordt gecast. Tevens worden de karakters in een Manga en een Anime als blank getekend. Japanners houden van de westerse uiterlijkheden. Ik vind dat je met een film een verhaal moet vertellen en welke karakters daar aan hangen maakt niet uit. Als de thematiek maar goed naar voren komt.

ThomasOMalley

Avatar

Er is toch al een Japanse verfilming met Japanners?
Waarom zou je dan een Amerikaanse versie maken met Japanse acteurs...

ridjieddo

Avatar

Haha +1 Thomas. Idd wat zitten ze te zeiken

Master Of Films

Avatar

Tja het is okselhaar of dit. Tegenwoordig kunnen mensen heel wat minder hebben. Ook ik behoor bij deze groep. Zo bevalt de kleur van groene thee mij niet. Het ziet gewoon niet uit.

Goku32

Avatar

Dit is gewoon slecht om de personen te veranderen van de anime. Voorbeeld kijk naar de aller slechtste anime movie ooit gemaakt Dragonball evolution wat is dat een KUT film zeg. Ik heb gewoon een kopie verbrand zo slecht is die film. Die film heeft heel dragobal verkloot toen. En dead note woord precies zo door dat ze niet trouw blijven aan de anime. Als ze dat doen dan is het wel geweldig deze movie

Ed Crane

Avatar

Dit is inderdaad heel erg gezocht. Japan heeft toch ook dikwijls Amerikaanse films geremaket en de personages veranderd naar Japanners in een Japanse setting? Zou toch rasr zijn als ze dat niet deden? India remaket constant (vaak onofficieel) Hollywoodfilms en verandert de personages en setting dan ook. Uiteraard.

nieuwslaatste nieuws

meest populair