Controverse Netflix-film 'Death Note' verder uitgelegd

Regisseur Adam Wingard verdedigt zijn keuzes.

Netflix-film Death Note moet nog uitkomen, maar is nu al controversieel. De reden: de hoofdpersonen zijn allemaal blank. Dat terwijl regisseur Adam Wingard zich baseert op een Japanse manga. De regisseur vertelde aan IGN dat hij geprobeerd heeft zo trouw mogelijk te blijven aan het bronmateriaal, maar dat het door de Amerikaanse setting niet werkte.

"Ik heb heel erg geprobeerd om volledig trouw aan het bronmateriaal te blijven, maar hoe harder ik dat probeerde, hoe meer het uit elkaar begon te vallen. Je bevindt je nou eenmaal in een ander land, een andere soort omgeving en je probeert ook een gigantische franchise in een twee uur durende film te vatten," legde hij uit.

Natuurlijk zou je je kunnen afvragen waarom Netflix dan per se de setting moest veranderen. Dat zal vermoedelijk te maken hebben met het aanspreken van een zo breed mogelijk publiek, maar de vraag is of de streamingdienst daar wel goed aan heeft gedaan. Uiteraard moeten we voor het beoordelen van die vraag wachten op het moment dat de film uitkomt.

In de kern gaat het wel om hetzelfde verhaal: Light Turner (Nat Wolff) krijgt een mysterieus notitieboekje in handen van de Shinigami Ryuk (Willem Dafoe). Als hij daar een naam in schrijft en heel hard aan die persoon denkt, gaat die dood. Al snel neemt Light de beslissing de criminelen van de wereld uit te roeien en krijgt hij te maken met L (Lakeith Stanfield), die hem wil oppakken.

"In de kern neemt het de thema's van wie deze personages zijn, maar verkent het die in een nieuwe context. Uiteindelijk zijn de persoonlijkheden van de personages heel anders. L is niet hetzelfde. Er zijn wel gelijkenissen - hij houdt van snoep en soms loopt hij zonder schoenen rond. Dat soort dingen, maar uiteindelijk is deze versie van L en de manier waarop zijn personage zich ontwikkelt heel anders. En dat geldt eigenlijk voor bijna alle personages. Waarschijnlijk is het enige personage dat hetzelfde overkomt als in de anime, Ryuk."

Vanaf 25 augustus op Netflix te zien.



NieuwsFilm

meest populair