Gekke Geoffrey Rush probeert Armie Hammer te schilderen in trailer 'Final Portrait'

Naar een waargebeurd verhaal uit de jaren 60.

De vijfde regieklus van Stanley Tucci zit erop en dat wordt door de makers gevierd met de onderstaande trailer. Het komische, biografische drama draagt de naam Final Portait en draait om de vriendschap tussen de Zwitserse schilder/beeldhouwer Alberto Giacometti en de Amerikaanse journalist James Lord. De mannen worden respectievelijk gespeeld door Geoffrey Rush en Armie Hammer.

In 1964, wanneer hij een korte reis door Parijs maakt, wordt de Amerikaanse schrijver en kunstliefhebber James Lord door zijn vriend - de wereldberoemde kunstenaar Alberto Giacometti - gevraagd om te zitten voor een portretschildering. Giacometti garandeert dat het proces maar een paar dagen zal duren. Gevleid en nieuwsgierig accepteert de journalist zijn verzoek, niet wetende dat het schilderij uiteindelijk maanden nodig zal hebben. Het laatste schilderij van Giacometti, die begin 1966 kwam te overlijden aan de gevolgen van een hartziekte.



Tucci heeft zijn scenario gebaseerd op Lord's boek A Giacometti Portrait, uitgebracht in 1980. Rush en Hammer leiden een cast die verder bestaat uit Clémence Poésy en Tony Shalhoub. Final Portrait was eerder dit jaar te zien tijdens het Filmfestival in Berlijn. Een releasedatum voor Nederland en België is er nog niet. Duitsers en Engelsen kunnen de film vanaf augustus bezichtigen. Zie hieronder ook nog een poster.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair