Tom Holland werd hevig gepest als jong balletdansertje

Tom Holland werd hevig gepest als jong balletdansertje

Holland bleek de zwarte zwaan uit het volle meer...

In Spider-Man: Homecoming krijgt hoofdrolspeler Tom Holland te maken met slechteriken en pestkoppen als The Vulture (Michael Keaton), The Shocker (Bokeem Woodbine) en Flash Thompson (Tony Revolori), maar niet alleen fictief heeft Holland moeten dealen met vervelende personen. De 21-jarige acteur is namelijk dikwijls gepest als kind voordat hij doorbrak, zo vertelt hij in een recent interview met People.

Holland is waarschijnlijk niet de doorsnee jongen op het schoolplein geweest vroeger. In tegenstelling tot vele van zijn mannelijke leeftijdgenootjes, hield de Brit van dansen. Dankzij deze hobby is hij eigenlijk uiteindelijk doorgebroken in de entertainmentindustrie, zo blijkt.

De Spider-Man-vertolker ging al op jonge leeftijd op hiphoples bij een lokale dansschool. Daar werd hij uiteindelijk ontdekt door een choreograaf van Billy Elliot, die veel potentie in Holland zag. Billy Elliot is een musical over een jongetje dat niets liever dan op balletles wil, maar dat niet mag van zijn arme ouders.

Holland kreeg een heel leger aan dansinstructeurs toegestuurd en kreeg persoonlijke begeleiding aan huis. Uiteindelijk was hij voldoende klaargestoomd om de titelrol te mogen vertolken op de planken in Londen. Holland was toen net twaalf jaar.

De inmiddels ontzettend populaire acteur was misschien in zijn jeugd een vreemde eend in de bijt. Holland werd dan ook flink lastiggevallen door vervelende pestkoppen, maar desondanks heeft hem dat nooit weerhouden om door te gaan met zijn passie.

Uiteindelijk kon hij deze persoonlijke ervaringen met pesten zelfs gebruiken voor zijn rol als Peter Parker alias Spider-Man in het vandaag verschenen Spider-Man: Homecoming. Hieronder nog de laatste beelden van die film!



NieuwsFilm

meest populair