Bad Ape sleutel bij 'War for the Planet of the Apes' vervolgen

Toekomst in handen van merkwaardige aap.

Met War for the Planet of the Apes wordt er een soort van punt gezet achter de huidige reeks Planet of the Apes-prequelfilms. Dit zegt niet dat de reeks stopt. Regisseur Matt Reeves (The Batman) sprak recent over de toekomst, waarin de rol van Steve Zahns Bad Ape belangrijk gaat worden.

"Bad Ape is eigenlijk een zaadje in het bos. In dit verhaal zien we dat de apen erachter komen dat de wereld veel groter is dan ze ooit konden inbeelden. Er zijn apen die zijn opgegroeid zonder dat ze konden profiteren van de leiderschap van Caesar. En dit zijn geen kleine groepjes, het zijn misschien wel kolonies en daar schuilen de toekomstige conflicten met de apen van Caesar. Zij hebben het voordeel dat ze integriteit hebben meegekregen van hem, dus wat gebeurt er als ze anderen tegenkomen die dat niet hebben?"

Het lijkt er dus op dat Bad Ape een behoorlijke stempel gaat drukken op de toekomst van de succesvolle franchise. Wordt hij een tijdelijke leider van het nieuwe koninkrijk der apen? Of zorgt hij enkel voor een opstand die ervoor zorgt dat de mensheid steeds verder in de verdrukking komt en Ceasar zijn grip verliest?

Eerst krijgen we dus War for the Planet of the Apes waarin de mensheid opnieuw clasht met Andy Serkis' Ceaser, dit keer onder leiding van Woody Harrelsons Colonel. Vanaf volgende week in de bioscoop!



NieuwsFilm

meest populair