Horrorfilm 'The Poughkeepsie Tapes' eindelijk te zien

Horrorfilm 'The Poughkeepsie Tapes' eindelijk te zien

De found footage horrorfilm uit 2007 wordt nu toch nog uitgebracht.

Misschien herinner je nog het zien van een trailer voor John Erick Dowdle's The Poughkeepsie Tapes in 2007, toen de film nog overal in de bios zou gaan verschijnen, waarschijnlijk begin 2008. Een found footage horrorfilm, bestaande uit home videos van een seriemoordenaar die zijn daden filmde. Maar toen werd de film opeens overal van allerlei release schema's gehaald en verdween zonder een spoor. Kwam dit door de reacties na de première op het Tribeca Filmfestival, die niet zozeer negatief maar woedend waren?

John Erick Dowdle heeft daarna de REC remake Quarantine gemaakt, en het goed ontvangen As Above, So Below. Maar zou de film waarmee hij berucht had kunnen worden ooit nog het daglicht zien? Jawel, want Scream Factory gaat tien jaar na dato The Poughkeepsie Tapes alsnog op Blu-ray en VOD uitbrengen, op tien oktober dit jaar.

Toen The Poughkeepsie Tapes oorspronkelijk gemaakt werd, waren found footage horrorfilms nog een rage. Het was onder andere dus het jaar van REC, en het jaar van de eerste Paranormal Activity. Het filmlandschap leek rijp voor een film als The Poughkeepsie Tapes, een verzameling homevideos van een seriemoordenaar die de ene na de andere moord pleegt. Maar zitten we daar nu nog echt op te wachten?

Hier nog eens de trailer als geheugensteuntje:



NieuwsFilm

meest populair