Video

Eerste track Hans Zimmers 'Dunkirk'-soundtrack online!

Het betreft een acht minuut durende track met de pakkende titel 'Supermarine'.

door Zilko Tarici om 17:21 in Video
Met nog maar twee weken te gaan tot de release van Christopher Nolans WOII-thriller Dunkirk, hebben we vandaag de eerste track van Hans Zimmers veelbelovende soundtrack van de film voor jullie. Het betreft de acht minuten durende vierde track van de soundtrack met de pakkende titel Supermarine. Deze muziek kun je hieronder beluisteren!

Aan het begin van Dunkirk zullen we zien hoe honderdduizenden Britse en geallieerde soldaten worden omringd door vijandelijke troepen. Zo raken ze al snel verzeild in een onmogelijke situatie waarin ontsnappen geen optie lijkt te zijn.

De cast van Dunkirk bestaat naast nieuwkomers als Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Jack Lowden, Harry Styles en Aneurin Barnard ook uit bekendere namen als Kenneth Branagh (My Week with Marilyn, Hamlet, Henry V), Cillian Murphy (Inception, The Dark Knight Trilogy), Mark Rylance (Bridge of Spies, Wolf Hall) en Tom Hardy (The Revenant, Mad Max: Fury Road, Inception).

Dunkirk draait vanaf 20 juli a.s. in de Nederlandse bioscopen.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Prince John

Avatar

Klinkt goed, wel echt typisch Zimmer. Hij stelt nooit teleur dus ben erg benieuwd naar de volledige soundtrack (en natuurlijk de film zelf).

Mav Damian

Avatar

Meestal klinken Zimmer's zijn soundtracks hetzelfde maar dit is iets anders en goed dus kan niet wachten op de volledige soundtracks en wie geïnteresseerd is in de soundtrack van War of the Planet of the Apes echt een aanrader!

https://youtu.be/CpGrXqb04WM

Steve-O

Avatar

Klinkt goed. Voel al behoorlijk wat spanning met het luisteren alleen al. Kan niet wachten om het in de film te horen, vooral met de luchtgevechten waar deze track voor is!

Goov25

Avatar

Films worden zo ontzettend veel beter met de juiste muziek. Hans Zimmer stelt daarin meestal niet teleur, en deze keer ook niet! Lekker spannende track.

nicolaas1982

Avatar

Kan het dat ik zimmer moe ben?
Ik vind zn laatste soundtracks erg electrisch klinken en mis "ziel" in zn stukken... gelukkig zijn er veel nieuwe componisten die goede muziek maken...

Al met al vind ik dit stuk wel passen bij het thema vd film, dus wie weet ..

Banned

Avatar

Hans Zimmer componeerd nauwelijks nog zelf een volledige soundtrack. Ook voor deze, dunkirk werd gemaakt terwijl hij op tour was, werkten andere componisten en arrangers die met door zimmer geschreven themas aan de slag gaan. Waaronder Lorne Balfe, Andrew Kawczynski, Steve Mazzaro en zelfs Benjamin Wallfish die de muziek maakt voor de track : Variation 15 (Dunkirk) op de soundtrack. Als de naam Hans Zimmer op een soundtrack staat is dat meestal bedoeld als goedverkopende merknaam. Anyway dit zal wel weer een fantastische score worden.

aspers

Avatar

Tja, zolang hij de muziek gecomponeerd heeft is het meestal dik in orde. Dat andere het verder uitvoeren, heb ik geen probleem mee. Zolang het maar lekker klinkt.

ridjieddo

Avatar

Vond de soundtrack van Interstellar wel heel erg anders dan zijn 'normale' sound.. Daar had ie ook express de boeg omgegooid om van het bombastische af te komen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair