Patton Oswalt bekritiseerd wegens verloving

Patton Oswalt bekritiseerd wegens verloving

Hij zou de dood van zijn vrouw te snel hebben verwerkt.

Hoe lang hoort een rouwperiode te duren? Mensen op het internet weten zoals gewoonlijk niet tot een definitief antwoord te komen en ruziën omdat Patton Oswalt vorige week aankondigde te zijn verloofd met zijn vriendin, actrice Meredith Salenger. Niet iedereen vond deze zet van de 48-jarige komiek/acteur een passende, omdat zijn vrouw Michelle McNamara nog niet zo lang overleden is.

McNamara overleed vorig jaar op 21 april aan de gevolgen van een hartaandoening. Ze is 46 jaar geworden. De acteur uit Agents of S.H.I.E.L.D. nam eind september 2005 plaats in het huwelijksbootje met de misdaadschrijfster. Vier jaar later kregen ze dochtertje Alice.

Oswalt, iemand die altijd op sociale media te vinden en te horen is, onthulde dikwijls aan volgers hoe het met hem ging. Zo meldde hij drie maanden geleden zijn huwelijksring af te hebben gedaan. Vorige maand werd bekendgemaakt dat Salenger (47 jaar) zijn nieuwe vriendin is. De aankondiging van hun verloving heeft nu dus bepaalde mensen van slag gemaakt. Zij vinden dat Oswalt te snel handelt. Daaropvolgend noemde hij hen "bittere wormen."

Een vrouw genaamd Erica Roman nam het voor hem op middels een blogpost over het verwerken van verdriet. Rond de dood van McNamara verloor zij ook haar geliefde. Hier kan je lezen wat ze zei. De grappenmaker bezat enkel lovende woorden voor haar. "Dit is zo geweldig en zeer goed geschreven. Toen ik vorige week mijn verloving aankondigde verwachtte ik dat bittere wormen (anoniem, zoals altijd) hun broodnodige meningen moesten delen. En ik heb besloten ze te negeren. Maar ja, ik heb die woede gevoeld. En Erica heeft het beter verwoord dan ik had gehoopt."

Salenger liet ook nog van zich horen. "Iedereen is zo vriendelijk tegen ons geweest. Patton's familie. Alle familieleden en vrienden van Michelle. Een aantal trollen hebben sterke meningen... Maar ik vind voor Patton, nu hij opnieuw de liefde heeft gevonden na een jaar van intensieve therapie, rouwen en omgaan met pijn... Ik ben dankbaar dat ik degene ben die hem uit de diepte van verdriet helpt en ervoor heb kunnen zorgen dat hij weer vreugde heeft gevonden."



NieuwsFilm

meest populair