Echte helden krijgen hoofdrol in nieuwe Eastwood-film

Echte helden krijgen hoofdrol in nieuwe Eastwood-film

Straks draait The 15:17 tot Paris in de bioscoop met de drie helden als zichzelf.

Regisseur Clint Eastwood is druk bezig met het vinden van een cast voor zijn aankomende dramafilm, The 15:17 to Paris. Hij blijkt de drie mannen die in 2015 een IS-terrorist die zich in een trein van Amsterdam naar Parijs bevond stopten, gecast te hebben voor zijn film.

Eastwood baseert zich voor de film op het boek The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes, dat geschreven werd door de twee soldaten Spencer Stone, Alek Skarlatos en hun vriend Anthony Sadler. Wat Eastwood betreft, zijn zijzelf het meest geschikt om zichzelf te spelen.

Er zijn een aantal andere acteurs gecast in ondersteunende rollen, waaronder Jenna Fischer en Judy Greer. Jongere versies van het drietal worden gespeeld door onder meer Paul-Mikél Williams, Max Ivutin, Bryce Gheisar, Cole Eichenberger en William Jennings.

Het komt vaak voor in Hollywood-films die gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen, dat regisseurs de mensen om wie de films draaien een rolletje geven. Vaak is dat een bijrol, maar nu is dat dus anders. Wat Eastwood betreft, lijkt hij vooral nog biopics te maken. Zo regisseerde hij de afgelopen jaren American Sniper en Sully.



NieuwsFilm

meest populair