The 15:17 to Paris

The 15:17 to Paris (2018)

A true story. The real heroes.

Eastwood doet met zijn laffe film geen eer aan een fascinerende heldendaad.
play

4,6 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Thriller
  • Biografie
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

Twee Amerikaanse soldaten en hun vriend ontdekken op een trein van Amsterdam naar Parijs een IS-terrorist die bewapend met een AK-47 op weg is naar de Franse hoofdstad om daar een aanslag te plegen. Ze besluiten hem daarvan te weerhouden.

Regie
Clint Eastwood
Cast
Ray Corasani, Shaaheen Karabi, Paul-Mikél Williams, Spencer Stone, Anthony Sadler, Alek Skarlatos, Cole Eichenberger, Max Ivutin, Bryce Gheisa, William Jennings, Robert Pralgo, Judy Greer, Hélène Cardona, Jenna Fischer, Steve Coulter, Thomas Lennon, Jaleel White, P.J. Byrne, Gary Weeks, Tony Hale, Sinqua Walls, Bryce Gheisar, Lillian Solange Beaudoin, Sarah Fawaz, Ethan Rains, Anthony Sadler, Stephen Matthew Smith, Grant Weaver, Irene White.
Release
07.02.2018
Release NL
19.04.2018
Release DVD
08.08.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Clint Eastwood | Cast: Anthony Sadler (zichzelf), Alek Skarlatos (zichzelf), Spencer Stone (zichzelf), Ray Corasani (Ayoub El Khazzani), Judy Greer (Joyce), Jenna Fisher (Heidi), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2018

Op 21 maart 2015 werd in de Thalys, die op weg was van Amsterdam naar Parijs, een met een kalasjnikov bewapende terrorist tegengehouden door het heldhaftige optreden van een Amerikaanse vriendengroep, bestaande uit een student en twee militairen. Regisseur Clint Eastwood besloot dit bijzondere verhaal naar het witte doek te brengen. Daarbij maakte hij de bijzondere keuze om de drie helden te casten als zichzelf. Een gewaagde actie, die in dat opzicht past bij het verhaal, maar is de uitkomst ook net zo succesvol?

Niet elke held draagt een cape, maar niemand had ooit gedacht dat de rotjochies Anthony Sadler, Alek Skarlatos en Spencer Stone ooit zouden uitgroeien tot helden, zo blijkt uit de flashbacks waarmee Eastwood zijn film opent. Toch werden de jeugdvrienden dat onverwachts tijdens hun backpackreis door Europa, in een levensechte situatie in de Thalys waarin het lot van honderden treinreizigers werd bedreigd door een bloeddorstige terrorist die in de naam van zijn profeet de bekende hogesnelheidstrein nog roder wilde laten kleuren dan de verf op zijn buitenkant. De drie vrienden schreven hun herinneringen op in hun memoires, die dezelfde titel draagt als deze film. Net als bij zijn laatste twee projecten, kiest Eastwood met The 15:17 to Paris dus wederom voor de verfilming van een waargebeurd verhaal.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The 15:17 to Paris Nieuwsberichten