Trailer 'Darkest Hour': onherkenbare Gary Oldman

Trailer 'Darkest Hour': onherkenbare Gary Oldman

Wordt dit zijn moment?

Focus Features heeft de eerste trailer onthuld voor Darkest Hour, de nieuwe film van Joe Wright (Pride & Prejudice, Anna Karenina). De hoofdrol als Winston Churchill wordt ingevuld door niemand minder dan Gary Oldman, bekend uit films als Tinker Tailor Soldier Spy (2011) en Dracula (1992).

In Darkest Hour gaan we terug in de tijd en wel naar de vooravaond van de Tweede Wereldoorlog. We ontmoeten Winston Churchill, de toekomstige minister van Groot Brittannië. Hij wil met Nazi Duitsland in gesprek treden over een wapenstilstand. Of moet hij kiezen voor een oorlog, om zo te vechten voor de idealen en vrijheid? Het land is daar echter niet op voorbereid, ook is de koning sceptisch en zijn politieke partij weerbarstig. Maar bovenal, de wereldgeschiedenis staat op het spel.


Met een script van Anthony McCarten zijn er ook rollen voor Lily James (secretaresse van Churchill), John Hurt (Neville Chamberlain), Kristin Scott Thomas (Churchills vrouw Clementine) en Ben Mendelsohn (King George VI). Darkest Hour is vanaf 18 januari te zien in de Nederlandse bioscoop. Hieronder het bijhorende affiche:


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair