Video

Trailer 'Darkest Hour': onherkenbare Gary Oldman

Wordt dit zijn moment?

door Bram de Groot om 14:58 in Video
Focus Features heeft de eerste trailer onthuld voor Darkest Hour, de nieuwe film van Joe Wright (Pride & Prejudice, Anna Karenina). De hoofdrol als Winston Churchill wordt ingevuld door niemand minder dan Gary Oldman, bekend uit films als Tinker Tailor Soldier Spy (2011) en Dracula (1992).

In Darkest Hour gaan we terug in de tijd en wel naar de vooravaond van de Tweede Wereldoorlog. We ontmoeten Winston Churchill, de toekomstige minister van Groot Brittannië. Hij wil met Nazi Duitsland in gesprek treden over een wapenstilstand. Of moet hij kiezen voor een oorlog, om zo te vechten voor de idealen en vrijheid? Het land is daar echter niet op voorbereid, ook is de koning sceptisch en zijn politieke partij weerbarstig. Maar bovenal, de wereldgeschiedenis staat op het spel.


Met een script van Anthony McCarten zijn er ook rollen voor Lily James (secretaresse van Churchill), John Hurt (Neville Chamberlain), Kristin Scott Thomas (Churchills vrouw Clementine) en Ben Mendelsohn (King George VI). Darkest Hour is vanaf 18 januari te zien in de Nederlandse bioscoop. Hieronder het bijhorende affiche:
3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Oscar op komst?

Mav Damian

Avatar

Dat word veel prijzen voor Oldman. Veelbelovend dit!

Goov25

Avatar

Wauw, je herkent hem echt niet! Veelbelovend idd deze; goed neergezette sfeer, interessant verhaal, sterk acteerspel. Benieuwd naar!

NieuwsFilm

meest populair