Daniel Radcliffe helpt door straatrovers aangevallen man

Daniel Radcliffe helpt door straatrovers aangevallen man

De daders zijn helaas ontkomen na een bloederige aanval.

Hoewel hij niet veel kon betekenen, sprong Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe afgelopen vrijdag een man te hulp nadat hij was overvallen door twee dieven. Het incident vond plaats in de Londense wijk Chelsea. Het slachtoffer, rond de vijftig jaar oud, was in het Verenigd Koninkrijk voor een korte vakantie. Zijn Louis Vuitton tas maakte van hem het ideale doelwit.

Het nieuws is bevestigd door de Engelse politie en ooggetuige David Videcette, die toevallig voorheen ook als politieman fungeerde. Hij zag de aanval vanuit zijn auto gebeuren. De twee daders reden langzaam voorbij op een bromfiets en hielden de voetgangers goed in de smiezen. "Ze sneden hem in het gezicht met een mes en gingen ervandoor met de buit," vertelt Videcette aan de Evening Standard. "Ik probeerde ze nog te volgen, maar raakte ze kwijt omdat ze door rood reden."

De 27-jarige Radcliffe was één van vele aanwezigen die de aanval zag gebeuren en het slachtoffer benaderde om te helpen. De tas werd niet met gemak gestolen. Kennelijk gaf de toerist zich niet over zonder een gevecht en wisselde een aantal klappen met de aanvallers.

Toen Videcette de mannen niet meer kon volgen vanwege het stoplicht, keerde hij terug naar de menigte en zag de acteur staan. "Het was een surrealistisch moment," zei de oud-politieman. "Ik zei: 'Jij bent Daniel Radcliffe.' En hij antwoordde: 'Dat ben ik.' Hij was echt vriendelijk. Veel bekendheden zouden niet gestopt zijn om te helpen."

Radcliffe's woordvoerder heeft aan ET Canada onthuld dat hij inderdaad ter plaatse was, maar niets mag vertellen omdat het over een politiezaak gaat.



NieuwsFilm

meest populair