Ivan Drago terug in 'Creed II'; Sylvester Stallone klaar met script

Ivan Drago terug in 'Creed II'; Sylvester Stallone klaar met script

"I must break you... again"

In een nieuw Instagram-bericht bevestigt Rocky-bedenker Sylvester Stallone een aantal dingen betreffende de sequel Creed II. Ten eerste laat hij weten dat hij het volledige script heeft afgerond (althans wat de basis voor het verhaal moet vormen, gezien regisseur Ryan Coogler en Aaron Covington het vorige deel zelf schreven). Daarnaast bevestigt hij dat Dolph Lundgrens Ivan Drago, en waarschijnlijk zijn nakomeling, zijn opwachting zal maken in het vervolg op Rocky-spinoff Creed.

Creed was in 2015 goed voor een wereldwijde opbrengst van 173 miljoen dollar en leverde Stallone een Golden Globe en een Oscar-nominatie voor Beste Mannelijke Bijrol op. MGM wilde het liefst zo snel mogelijk een vervolg maken op Creed (eigenlijk stond deze al gepland voor november 2017), maar dit zou Coogler niet genoeg tijd hebben gegeven om Marvel-film Black Panther af te ronden. Omdat Stallone dus nu pas het script heeft afgerond, is het mogelijk dat Coogler zal terugkeren, hoewel hij momenteel ook werkt aan dramafilm Wrong Answer, waarin Michael B. Jordan de hoofdrol zal spelen. Als Coogler afziet van de regie, zal het 31-jarige talent wel als uitvoerend producent fungeren en mogelijk een ander jong talent begeleiden.

Cooglers eerdere gesprekken met Stallone over het vervolg zouden duiden op een verhaal dat voor grote delen inspeelt op de gebeurtenissen uit Rocky IV en zou zelfs a la The Godfather part 2 flashbacks naar de jonge jaren van Apollo Creed moeten bevatten. Stallone zei er eerder het volgende over:

"Je zult hem zien vechten tegen een ander type tegenstander, waarmee ik een grote, angstaanjagende Rus bedoel. Er is een hoop dat we kunnen laten zien in een vervolg."

Het is nog onbekend wanneer we Creed II precies kunnen verwachten.



NieuwsFilm

meest populair